Terug­b­lik betov­erende nieuwjaarsreceptie

Meer informatie

    26/01/2024

    Op woensdag 24 januari vond onze nieuwjaarsreceptie plaats in De Vossenberg in Hooglede. Traditioneel blikten we samen met heel wat partners terug op de vele vruchtbare samenwerkingen en de hieruit voortvloeiende realisaties van het voorbije jaar.

    Algemeen directeur Lieven Tack beet de spits af met zijn nieuwjaarsbrief en persoonlijke wensen voor het jaar 2024. Daarna volgde een krachtig rondetafelgesprek waar een aantal concrete realisaties aan bod kwamen. Geert Dangreau ging op roadtrip doorheen West-Vlaanderen en gaf een boeiende duiding bij de verschillende recent geopende onderzoeksinfrastructuren. Davy Maes van VOKA West-Vlaanderen gaf in primeur wat meer toelichting bij het House of West-Flanders dat in de steigers staat. Deze one-stop-shop -waar wij ook aan meewerken – heeft als doelstelling om internationaal talent voor onze arbeidsmarkt aan te trekken en vooral in West-Vlaanderen te houden.

    Liesbeth Huygebaert belichtte een andere oplossing voor de arbeidsmarktkrapte: inzetten op opleiding. Het project UPSKILL, dat ze persoonlijk in goede banen leidde, investeerde 8 miljoen euro in hoogtechnologisch opleidingsmateriaal en leermiddelen in de hele provincie. Daarna kreeg Filip Van Hulle van Multimodaal.Vlaanderen het woord. Ook hij kon een primeur aankondigen: we breiden een verlengstuk van twee jaar aan onze gezamenlijke succesvolle samenwerking. Daarin overtuigen we bedrijven om te kiezen voor transport via spoor en water in plaats van louter via de weg. Meten is weten, daar wist de laatste spreker Frederik Sack alles van. Hij lichtte de concrete werking van onze studiedienst toe en gaf mee welke socio-economische data er op onze website te vinden valt.

    Vleugje magie

    De opgestelde fotobooth met AI-injectie toverde heel wat glimlachen op het gezicht van de aanwezigen. Maar het meeste magisch moment van deze feestavond moest nog komen. Letterlijk. Goochelaar Steven Delaere bracht met zijn voorstelling de hele zaal in vervoering. Zijn mix van mentalisme, magie en een vleugje humor bracht het publiek ergens tussen verwondering en verbijstering.

    Eindigen deden we met het slotwoord van Jean de Bethune. Onze voorzitter haakte in – in zijn eigen gekende stijl – op de lessons learned van de goochelaar. Daaruit onthouden we vooral dat we trots mogen zijn op de realisaties van het voorbije jaar en bij uitbreiding de hele legislatuur. Maar ook dat er nog veel werk op de plank ligt en dat we de hulp van onze partners broodnodig zullen hebben om succesvol op de ingeslagen weg verder te gaan.

    Daarop moesten we uiteraard klinken. Tijdens de feestelijke netwerkreceptie kon er teruggeblikt worden op de avond zelf en het voorbije jaar. Maar tegelijkertijd werden er ook al nieuwe ideeën gelanceerd en samenwerkingen gesmeed. Tot volgend jaar!

    Ik heb een vraag