Smaak in al z’n facetten’ feestelijk van start

Meer informatie

    22/11/2022

    Op vrijdagavond 18 november verzamelden meer dan 180 foodprofessionals en liefhebbers in Huis van de Voeding in Roeselare. We klonken op de start van ‘Week van de Smaak’, een bruisende week met smaakmakende exposities, culinaire workshops en boeiende masterclasses.

    Voorzitter van POM West-Vlaanderen Jean de Bethune en curator Hans Soenen openden ‘Smaak in al z’n facetten’. De aanwezigen kregen in primeur toegang tot vijf verrassende tentoonstellingen, waaronder ‘Best of Belgian food photography’ met klinkende namen als Tony Le Duc, Frank Kroes, Kris Vlegels en Anne-Sophie Deldycke. Daarnaast zijn ook werken van Frieke Janssens, Design Academy Eindhoven, VIVES, Howest en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te bewonderen.

    De avond stond in het teken van smaakbeleving. Zo werden de bites verzorgd door chef David De Maré van het nieuwe pop-uprestaurant GOUST, waar je nog heel de week een tafeltje kan boeken voor een culinair verhaal. In de keuken kon je kennismaken met de wondere wereld van de algen en wieren met seaweedchef Donald Deschagt, in de fotostudio zag je live food fotografie en je kon een wandeling maken door de kruidenserre.

    Ontdek zelf ‘Smaak in al z’n Facetten’, nog tot en met zondag 27 november in Huis van Voeding. Bezoek de exposities, neem deel aan een workshop waar je kan experimenteren met chocolade, zeewier of zwammen, boek een tafel in het pop-uprestaurant GOUST of neem een kijkje in de kruidenserre. Of wat dacht je van een degustatie in de pop-up wijn- of koffiebar? Je vindt er de Belgische wijnhuizen Entre-Deux-Monts en Ravenstein of kan er de perfecte koffie laten maken door de barista. Kortom, heel wat te ontdekken, proeven en smaken.

    Bekijk het volledige programma tijdens Week van de Smaak
    Ontdek alle activiteiten

    Ik heb een vraag