• Home
  • Nieuws
  • Infoavond zorgde voor energieboost op Bedrijvenpark Beernem

Infoavond zorgde voor energieboost op Bedri­jven­park Beernem

Meer informatie

  • Ruimte
  • Bedrijventerreinen van de toekomst
10/05/2024

Op maandag 6 mei bundelden we de krachten met gemeente Beernem en WVI voor een inspirerende avond in Innovatiecentrum Grote Beer. De aanwezige ondernemers werden ondergedompeld in een zee van tools, kennis en subsidies rond energie. Innovatieve oplossingen en ruime netwerkmogelijkheden vierden die avond hoogtij in Beernem. Met de infoavond willen we de aanwezige ondernemers aanmoedigen om concrete stappen te nemen richting een duurzamer Bedrijvenpark Beernem.

De wereld van energie

Als eerste nam Flux 50 de ondernemers mee in de wereld van energie. Een moeilijk te voorspellen wereld, waar we toch de grootste uitdagingen al van lijken te kennen. Prangende vragen en denkpistes kwamen aan bod. Zoals hoe we in staat zijn om minder op fossiele energie te steunen, en hoe we de seizoenvariabiliteit wensen op te vangen. Met gebruik van de nieuwe Capaciteitswijzer van Fluvius werden de ondernemers alvast aangespoord om zichzelf voor te bereiden op de toekomst en zelf aan de slag te gaan.

Eerste stap naar meer energie besparen

Vervolgens deed de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) haar onderzoeksresultaten rond energiedelen uit de doeken. Ze lieten ons nadenken over hoe we energie slim kunnen sturen en hoe we ons sluimerverbruik kunnen verminderen. Ondersteund door het energieplatform (REVOLT-project), werd de weg gewezen naar meer energiebesparing.

Op maat van jouw onderneming

Als laatste gaf VLAIO een kijkje in zijn subsidiedatabank: een overzicht met de belangrijkste steunmaatregelen van de verschillende overheden. Hierbij kwamen GREEN en de ecologiepremie+ aan bod. Innoveren en ondernemen, dat is iets wat VLAIO en de Beernemse ondernemers hoog in het vaandel dragen. Met een gloednieuwe Vergroeningsscan, nodigen ze de ondernemers uit om de technische en economische haalbaarheid van hun groene plannen af te toetsen.

Nieuwe contacten

We sloten af met een fijn netwerkmoment met een hapje en een drankje. De aanwezige ondernemers wisselden ideeën uit en legden nieuwe contacten.

Ik heb een vraag