• Home
  • Nieuws
  • Atelier P. uit Torhout uitgeroepen tot provinciaal ambassadeur van 'Ik koop lokaal'

Ate­lier P. uit Torhout uit­geroepen tot provin­ci­aal ambas­sadeur van Ik koop lokaal’

  • Ondernemerschap
  • Lokaal ondernemen
03/06/2022

Voor de vierde maal ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen vzw (OC West) op zoek naar gezichten voor de campagne ‘Ik koop lokaal’. In 57 West-Vlaamse gemeenten werd een lokale winkelier verkozen tot ambassadeur. Atelier P. uit Torhout kroonde zich tot provinciaal ambassadeur van de campagne.

Bewustzijn rond lokaal kopen vergroten

Met de communicatiecampagne ‘Ik koop lokaal’ wordt de rol van de lokale winkelier in onze steden en gemeenten onderstreept. Winkelen bij de lokale handelaar biedt heel wat voordelen: snellere en betere service, persoonlijke contact, jobcreatie, investeren in de Belgische economie en de plaatselijke gemeenschap …
Dit voorjaar konden lokale handelaars zich aanmelden om het uitgangsbord van deze campagne te worden. Een 300-tal winkeliers dienden hun kandidatuur in en hebben de afgelopen weken promotie gevoerd om hun klanten te overtuigen op hun te stemmen of stoefen.

57 ‘Ik koop lokaal’-ambassadeurs en één provinciale winaar

Tussen 13 april en 10 mei kon het grote publiek stemmen op en stoefen met hun favoriete lokale winkelier. Stemmen verliep via de website www.ikkooplokaal.be, stoefen kon door een foto van de winkelier of een aankoop te delen op Facebook of Instagram. Wie de meeste steun wist te verzamelen, werd zo uiteindelijk tot ‘Ik koop lokaal’-ambassadeur verkozen voor zijn of haar gemeente (zie overzicht in tabel).

Meer dan 30.000 mensen stemden en stoeften en 57 ‘Ik koop lokaal’-ambassadeurs werden tijdens de finale op 2 juni gehuldigd in het Huis van de Voeding in Roeselare. Een jury verkoos ook Atelerie P. uit Torhout tot provinciaal ambassadeur. “Ik ben supertrots dat ik met mijn klein en gezellig winkeltje kan inspireren. Met deze titel zal ik zowel mijn zaak als collega-handelaars mee in de kijker te zetten”, aldus zaakvoerster Marlies Parmentier.

Ondersteuning provinciaal detailhandelsbeleid

Provincie West-Vlaanderen doet beroep op OC West voor de ondersteuning van het detailhandelsbeleid. Jean de Bethune, voorzitter OC West: “Samen met de lokale besturen zetten we in op een toegankelijk, gevarieerd en kwalitatief aanbod in buurten en kernen, afgestemd op de noden van consumenten en inwoners. Aangename en leefbare kernen, gedreven door lokale handelaars en gesmaakt door lokale en andere consumenten, blijven onze drijfveer.”



Ik heb een vraag