Geert Dan­greau aangesteld als nieuwe CEO van Bluebridge

Meer informatie

    18/01/2024

    Op 1 januari nam Geert Dangreau de fakkel over van Carl Devos als ceo van Bluebridge. De nieuwe ceo is van plan om Bluebridge in Oostende verder uit te bouwen als dé ontmoetingsplaats voor spelers actief in de blauwe economie.

    De voorbije jaren was Carl Devos, politicoloog, professor en ambassadeur van UGent in West-Vlaanderen, ceo ad interim van Bluebridge. Dit incubatie- en innovatiecentrum is het kloppend hart van Ostend Science Park, het West-Vlaams wetenschapspark met focus op blauwe economie. Carl Devos blijft ook nog betrokken bij de site als ceo van Ostend Science Park.

    “We bieden onder meer kantoorruimte met bijhorende dienstverlening aan voor ondernemers”, vertelt de kersverse ceo. “Met een aantal recente gerichte investeringen in betere accommodaties voor netwerkmomenten, opleidingen en vergaderingen, positioneren we Bluebridge ook als de ontmoetingsplek voor start-ups, bedrijven, kennisinstellingen, publieke partners en andere particuliere organisaties uit de blauwe economie.”

    Geert Dangreau neemt de rol als ceo van Bluebridge op vanuit zijn hoedanigheid van directeur Kenniseconomie & Internationalisering bij POM West-Vlaanderen. Hij heeft heel wat ervaring met de uitvoering van het West-Vlaams economisch beleid. Jarenlang zette hij mee de lijnen uit van de werking van Fabrieken voor de Toekomst. Hiermee stimuleert POM West-Vlaanderen innovatie bij ondernemers binnen toonaangevende industriële sectoren, waaronder de blauwe economie. Zo was Geert Dangreau de stuwende kracht achter de realisatie van Blue Accelerator (testplatform op zee) en recenter Drone Dock, een innovatie- en democentrum voor drones in Oostende.

    Op korte termijn wil Geert Dangreau meer bedrijven, studenten en onderzoekers verwelkomen bij Bluebridge. “Op het vlak van maritieme industrie en digitalisering liggen er nog grote opportuniteiten. Ik geloof ook sterk in het inzetten van autonome vlieg- en vaartuigen binnen offshore omgeving. Bluebridge zal verder gespecialiseerde trainingen ontwikkelen en aanbieden als een essentieel onderdeel van de uit te rollen communitywerking", besluit Geert.

    Geert Dangreau nam het roer over van Carl Devos als ceo van Bluebridge.
    Geert Dangreau nam het roer over van Carl Devos als ceo van Bluebridge.

    Ik heb een vraag