Anders ver­pakken, over­weg­ing tussen nut en nood

Meer informatie

    09/02/2023

    Op donderdag 9 februari organiseerden we samen met VIVES bij Plastibac in Kuurne het evenement 'Verpakken het kan anders!'. Deze bijeenkomst was een initiatief binnen de 'Green Deal Anders Verpakt'.

    Bedrijven actief in de maakindustrie en lokale korte keten handelaars werden geïnspireerd door de innoverende cases. Daarna konden ze actief in dialoog gaan met de experten in het werkveld.

    Het doel van het event was om het hergebruik van verpakkingen te stimuleren en om eenmalige verpakkingen te elimineren. Duurzaamheid en circulariteit kunnen hand in hand gaan met efficiëntie en winstgevendheid. Bedrijven zijn hier meer en meer van overtuigd, maar zitten ook nog met veel vragen. Op veel van deze vragen werd een antwoord verzorgd door de aanwezige experts. Tijdens het afsluitend netwerkmoment genoten de deelnemers een gezonde versnapering geserveerd in herbruikbaar cateringmateriaal.

    De deelnemers keerden huiswaarts met een vernieuwende en innoverende blik op de toekomst over meer en beter inzetten van projecten met betrekking tot herbruikbare verpakking.

    Bekijk hier het programma van 'Verpakken, het kan anders' op 9/2/2023 in Kuurne. Download hier de presentatie.

    Foto's en video door ©M.photography.


    Foto's en video door ©M.photography.

    Ik heb een vraag