Kick-off Re-Work: ziek­te en re-integratie

Meer informatie

  • Opleidingen

Mijn medewerker valt ziek uit, wat nu?

Het kan iedere werkgever overkomen: een medewerker die ziek uitvalt. Maar hoe ga je hier als werkgever mee om? Wat zijn de redenen van het stijgende ziekteverzuim? Welke rechten en plichten heb je als werkgever? Hoe zorg je voor een soepel ziekteverzuimbeleid dat past bij jouw bedrijf? En hoe organiseer je een goeie werkhervatting na langdurige afwezigheid?

Als werkgever wil je het beste voor je medewerkers en streef je naar een veerkrachtige werkomgeving.Daarom nodigen we je uit voor het kick-off event van 'Re-Work' waarop we het startschot geven van een reeks workshops over ziekte en werkhervatting.

Wat mag je verwachten:

11.00u.Interactieve keynoteLode Godderis, Hoogleraar KULeuven en CEO IDEWE geeft de belangrijkste principes over ziekte en re-integratie weer en hoe je deze omzet naar een slagkrachtig verzuimbeleid.
12.00u.Voorstelling thematische sessies ‘Re-Work’-vervolgtraject

Bepaal mee de inhoud van het 'Re-Work-vervolgtraject' dat we in het voorjaar van 2024 zullen organiseren: tijdens verschillende interactieve sessies duiken we dieper in de aspecten van ziekte en werkhervatting. Je krijgt concrete tips, tools en tricks waarmee je zelf aan de slag kunt binnen jouw bedrijf.

12.30u.Broodjeslunch

Praktisch:

  • Voor wie? Bedrijfsleiders, hr-verantwoordelijken en leidinggevenden die werk willen maken van een positief aanwezigheidsbeleid.
  • Inschrijven: gratis deelname aan de kick-off en de sessies binnen het vervolgtraject voor bedrijven uit de betrokken sectoren (voeding, elektriciteit, metaal, houd en mode & confectie).

Initiatief van:

VDABAlimentoVoltaIVOC IRECMtech+POM West-VlaanderenWoodwize

Ik heb een vraag