• Home
  • Agenda
  • Groepszakenreis: georganiseerd bezoek aan de Kunstoffenbeurs en de Circular Textile Days

Groep­sza­k­en­reis: geor­gan­iseerd bezoek aan de Kun­stof­fen­beurs en de Cir­cu­lar Tex­tile Days

Meer informatie

  • Netwerken

Op woensdag 18 september heb je de unieke kans om deel te nemen aan een inspirerende groepszakenreis naar de Kunststoffenbeurs en de Circular Textile Days beurs  in ’s-Hertogenbosch, Nederland. Deze reis biedt de perfecte gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen in circulaire materialen en hun toepassingen in productieprocessen te ontdekken. Daarnaast kun je waardevolle contacten leggen en netwerken met andere experten uit de sector.

25e editie Kunststoffenbeurs

Op de Kunststoffenbeurs krijg je inzicht in de nieuwste oplossingen binnen de kunststof- en rubbersector, gericht op circulair productdesign, het gebruik van recyclaat, redesign en geoptimaliseerde productieprocessen. Je ontmoet er meer dan 200 gespecialiseerde bedrijven uit de internationale kunststofindustrie, actief in diverse sectoren zoals consumentenartikelen, verpakkingen, machinebouw, medische technologie en recycling.

Je ontdekt hoe deze bedrijven innovatieve materialen en technologieën inzetten om duurzame en efficiënte productie te realiseren.

3e editie Circular Textile Days

Op de Circular Textile Days beurs presenteren zo'n 100 exposanten hun vooruitstrevende technologieën en producten op het gebied van circulair en duurzaam textiel. Je kunt deelnemen aan boeiende lezingen van experts uit de industrie, onderzoekscentra en overheidsinstellingen. Je krijgt inzicht in de impact van aankomende EU-regelgeving voor de textielindustrie en hoe verschillende EU-lidstaten werken aan het behalen van ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen tegen 2050.

Je vindt er concrete voorbeelden van circulaire materialen en technologieën die bijdragen aan een duurzame toekomst in de textielsector.

Waarom deelnemen?

De beurzen bevinden zich op wandelafstand van elkaar en zijn uitstekend te combineren op één dag. Dit geeft je de mogelijkheid om in korte tijd een brede en diepgaande kennis op te doen over circulaire materialen en hun toepassingen in verschillende sectoren. Door deel te nemen aan deze reis, vergroot je jouw netwerk en ontdek je inspirerende innovaties die jouw bedrijf kunnen helpen om duurzamer en efficiënter te produceren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze unieke groepszakenreis en geef jouw bedrijf een voorsprong in de dynamische wereld van circulaire materialen.

Ik plan om volgende beurzen te bezoeken:
Ik krijg graag ontbijt bij vertrek: *
Ik krijg graag broodjes tijdens de terugreis: *
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van Fabrieken voor de Toekomst (https://www.fabriekenvoordetoekomst.be/privacy). *
Ik ga akkoord dat mijn gegevens (naam, voornaam, bedrijfsnaam) opgenomen worden op een aanwezigheidslijst die wordt verspreid onder de organisatoren en de deelnemers van dit evenement.
Door deel te nemen aan dit evenement verklaar je je akkoord dat er beeldmateriaal van jou kan genomen en verspreid worden voor publicitaire doeleinden door POM West-Vlaanderen- Fabrieken voor de Toekomst. Je kan op elk moment contact opnemen met communicatie@pomwvl.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.

Programma

7.00u.

Vertrek met de bus aan het Circular Materials Center (Etienne Sabbelaan 49, 8500 Kortrijk).

Inclusief ontbijt & koffie.
10.00u.Bezoek aan de Kunststoffenbeurs en de Circular Textile Days beurs ('s-Hertogenbosch, Nederland).Alle deelnemers zijn vrij om een bezoek te brengen aan beide beurzen.
Iedereen is ook van harte welkom voor een bezoek aan de standen van onze partners Centexbel en Fedustria.
17.00u.Terugreis met de bus (Brabanthallen, 's-Hertogenbosch, Nederland).Inclusief broodjes & drank.
20.00u.Geplande terugkeer bij het Circular Materials Center (Etienne Sabbelaan 49, 8500 Kortrijk).

Voor wie

  • Professionals uit de textiel-, kunststof- en verpakkingssector.

Praktisch

Projectpartners

POM West-VlaanderenVIVES_logo_2022KU LeuvenCentexbelHowestUGentFedustria

Met steun van

Deze beursbezoeken worden georganiseerd in het kader van de innovatieve projecten POSteK, R3PACK en DisT2Tex. De projecten ontvangen steun van EFRO, Fonds voor Innovatie en Ontwikkeling en Provincie West-Vlaanderen.

VLAIOEuropean UnionProvincie West-Vlaanderen

Ik heb een vraag