Bouw nieuwe River Terminal Roeselare in volle voorbereiding

Op maandag 14 september 2020 starten POM West-Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg nv de voorbereidende werken voor een gloednieuw overslagcentrum: River Terminal Roeselare. Beide overheden bundelen de krachten om meer ondernemers de overstap naar de waterweg te laten maken. Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar tegen eind 2021.

Multimodaal transport

Het overslagcentrum bestaat uit een kaaimuur van 230 meter waar schepen aanmeren, en een kaaiplateau van 18.000m² dat als opslagruimte fungeert. Deze nieuwe terminal zal nieuwe economische impulsen aan de regio geven. Met het overslagcentrum willen POM West-Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg nv meer bedrijven overtuigen om over te schakelen op de binnenvaart voor het vervoer van goederen en grondstoffen. Ook de lokale werkgelegenheid krijgt hiermee heel wat stimulansen. De Vlaamse Waterweg nv en POM West-Vlaanderen willen het kanaal Roeselare-Leie, jaarlijks goed voor meer dan 4 miljoen ton vervoerde goederen, verder uitbouwen als transportalternatief, ook voor bedrijven die geen rechtstreekse toegang hebben tot de waterweg.

Voorbereidingen van start

De voorbereidende werken voor de bouw van het nieuw overslagcentrum langs het kanaal in Roeselare starten op maandag 14 september 2020. Eind 2021 is de geplande einddatum van de werken.

Meer informatie over de officiële eerstesteenlegging midden oktober volgt binnenkort.

Lees hier het volledige persbericht van De Vlaamse Waterweg nv.

foto © De Vlaamse Waterweg nv