Uitwisseling van ervaringen rond stress & burn out

In het kader van de ervaringsuitwisseling tussen deelnemers aan het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen / d.o. start  organiseert de POM West-Vlaanderen op maandag 8 mei een workshop rond het thema ‘stress en burn-out’.

Ingrid Remmery, zaakvoerster van AMAS+ Coaching, en Joke Adins, zaakvoerster van JA! starten met een uitgebreide introductie over het thema. Beide dames beschikken over heel wat praktijkervaring inzake (preventie / sensibiliseren rond) stress en burn-out en zij willen hun gedrevenheid én ervaring graag met Charterbedrijven delen. De workshop wil de deelnemer ook verduidelijken wat stress inhoudt, hoe je hiermee kunt omgaan en hoe je alert kan worden voor eigen signalen of de signalen van je medewerkers.

Dan wordt de visie en de methodiek van de inleiding afgetoetst met concrete ervaringen bij twee bedrijven: Anke de Groot (HR manager bij Betafence) en Evelyne Coene (HR Business Partner bij Pepsico Veurne) geven hun inzichten over de aanpak en acties in hun bedrijf, met vragen zoals:

  • Is het thema stress en burn-out bespreekbaar in de organisatie? 
  • Welke  acties rond sensibilisatie/preventie van stress en burn-out werden er reeds genomen en is het effect zichtbaar/voelbaar? 
  • Is er een evolutie in het aantal stress-gerelateerde afwezigheden? 
  • Welke behoeften leven er binnen het bedrijf rond een gebalanceerd stress & burn-out beleid?

Tot slot is er een interactief gedeelte waarbij aan alle deelnemers aan de workshop ruimte wordt gegeven om eigen ervaringen, vragen en problemen over dit thema te delen en verder te bespreken.  

Praktische info

Wanneer: maandag 8 mei van 16u30 tot 18u45
Waar: zaal Flandria in het Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 in Roeselare (routebeschrijving).

Om 18u45 is er een netwerkmoment, met een broodje en een drankje.

INSCHRIJVEN