Exploitant voor River Terminal Roeselare gezocht!

De werken aan de River Terminal Roeselare zijn volop aan de gang. Als alles vlot verloopt, is de terminal begin 2022 operationeel. Om een vlotte opstart te garanderen, maken we volop werk van de selectie van een uitbater.

Multimodaal transport

Het overslagcentrum bestaat uit een kaaimuur van 230 meter waar schepen aanmeren, een kaaiplateau van 18.000m² en een onverhard terrein van 9.500m² dat ingericht kan worden als op-of overslagruimte. Met het overslagcentrum willen we samen met De Vlaamse Waterweg nv meer bedrijven overtuigen om over te schakelen op de binnenvaart voor het vervoer van goederen en grondstoffen. We willen het kanaal Roeselare-Leie, jaarlijks goed voor meer dan 4 miljoen ton vervoerde goederen, verder uitbouwen als transportalternatief, ook voor bedrijven die geen rechtstreekse toegang hebben tot de waterweg. Deze terminal mikt voornamelijk op het transport van bulk en paletten. 

Exploitant gezocht

POM West-Vlaanderen gaat, als concessiehouder, nu op zoek naar een exploitant voor de terminal van Roeselare. Belangrijk is dat de terminal in Roeselare, net zoals Wielsbeke, een ‘open access’ terminal wordt. Deze terminal geeft alle bedrijven, die de transportshift naar water willen maken, daar de kans toe. We zoeken een uitbater met knowhow op vlak van bulk en paletten, kennis van procedures en logistieke IT. Door het concessionarissysteem is het ondernemersrisico van de gevraagde investeringen beperkt. Hiervoor werd een bestek opgemaakt.

Interesse?  Contacteer Catherine.Severijns@Rebelgroup.com of Pieter.Decloedt@pomwvl.be voor meer info of om de documenten te ontvangen. Indienen van offertes kan tot 16/04/2021 om 12u.