Samen Ondernemen

POM West-Vlaanderen lanceert verschillende initiatieven om West-Vlaamse bedrijven tijdens deze coronacrisis zo goed mogelijk  te ondersteunen. Deze acties maken deel uit van een provinciaal relanceplan waar alle provinciale partners (Provincie West-Vlaanderen, Westtoer, Inagro, POM West-Vlaanderen, OC West en TUA West) de krachten bundelen om West-Vlaanderen te versterken.

“Met de verschillende acties uit het relanceplan ondersteunen we de heropstart van het economisch leven in deze coronatijden”, vertelt Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen. “Onze acties verstevigen de structurele fundamenten van West-Vlaamse kmo’s en bevorderen tegelijkertijd hun noodzakelijke digitale transformatie. Door hun wendbaarheid te verhogen, zijn onze bedrijven beter in staat om in de toekomst dergelijke crisissen het hoofd te bieden.”

Ga veilig aan de slag
Veiligheid is een belangrijk sleutelwoord. Veel bedrijven moesten creatief aan de slag om de veiligheidsmaatregelen rond social distancing op de werkvloer te integreren. Op veiligaandeslag.be vindt u alle beschikbare informatie en inspirerende pratijkvoorbeelden hoe u veilig aan de slag gaat.
 
Hoe financieel gezond is uw bedrijf? 
Een onaangepaste financiële structuur in tijden van economische recessie is vaak de achillespees bij ondernemers. Met de Quick-scan krijgt u aan de hand van twaalf vragen een screening van de financiële situatie van uw onderneming. U krijgt advies en begeleiding op maat om crisisbestandig te groeien.
 
Surf mee op de digitale golf
De huidige crisis onderstreept het belang van automatisatie en digitalisatie. POM West-Vlaanderen ontwikkelde samen met een aantal partners een totaalpakket aan scans, audits, implementatietrajecten, workshops en inspirerende webinars om de veerkracht en aanpassingsvermogen van bedrijven te verhogen. POM West-Vlaanderen investeert samen met VDAB en andere sociale partners in digitale technologieën. Zo scherpen we de kennis en bekwaamheid van werknemers en werkzoekenden aan om in nieuwe gedigitaliseerde omgevingen optimaal te functioneren.
 
Krijg financiële steun voor een vernieuwend project
Innovatie blijft belangrijk, ook in tijden van crisis. Werk samen met een ander bedrijf een innovatief idee uit tot een een concrete realisatie. Wij geven u onder het motto ‘Collaborate & Innovate’ met de Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst een financieel duwtje in de rug.
 
Gratis doorrekening van uw businesscase: modal shift
Kiest u ook in crisistijden voor duurzame transportoplossingen? Benieuwd of transport via binnenvaart en/of spoor ook voor uw bedrijf interessant kan zijn? We analyseren uw huidige supply chain(s) en brengen haalbare alternatieven voor een multimodale aanpak in kaart.
 
Beleef een bruisende zomer in West-Vlaanderen
De provinciale diensten bundelen alle krachten om met de campagne ‘Ik Zomer West-Vlaams’ een zomervakantie met veel beleving aan de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek op poten te zetten. Bekijk alle acitiviteiten op www.ikzomerwestvlaams.be

# meerwestvlaanderen #samenondernemen

POM en Provincie West-Vlaanderen gaan met bovenstaande acties uit het coronaherstelplan voluit voor de ambitie ‘Meer West-Vlaanderen’. 6,5 miljoen euro werd gemobiliseerd om op korte termijn concrete initiatieven op te zetten en uit te voeren. Samen met onze kmo’s en zelfstandigen zetten we onze schouders onder onze West-Vlaamse economie om deze naar een nog hoger niveau te tillen.

Bekijk hier het volledige relanceplan.