Eén muisklik naar alle nuttige informatie over detailhandel

De coronapandemie schudde de wereldwijde economie grondig door elkaar. Horeca en detailhandel behoren tot de sectoren die het meest getroffen werden. Analisten zijn het erover eens dat de ware impact op onze economie pas zichtbaar zal worden nadat alle tijdelijk beschermende en ondersteunende overheidsmaatregelen verdwenen zijn.

Lokale uitdaging

Tegelijk zorgt de digitale versnelling voor heel wat vernieuwing maar ook het stijgend aantal aankopen bij buitenlandse e-commercereuzen vormt een bedreiging voor de lokale economie. Gelukkig hechten klanten heel wat belang aan sociaal contact en een dienstverlening op maat zodat de perfecte balans tussen digitaal, sociaal en lokaal voor handeaars en winkeliers een grote uitdaging vormt.

Rapport detailhandel 2021

Daarom is het belangrijk dat u snel over de juiste cijfers beschikt. In het rapport detailhandel 2021 geven we de mogelijkheid om met één muisklik de meest recente gegevens over de detailhandel, per winkelgebied of gemeente op te vragen.

Hoe ruim en divers is het winkelaanbod, wat zijn de verschillende evoluties in het centrum van de gemeenten of in het omliggende gebied, in welke branches zijn er het meest en het minst winkels bijgekomen of verdwenen?  

Via deze link kan u uw stad of gemeente selecteren. Eén muisklik verder krijgt u een gedetailleerd rapport over de lokale detailhandel.