Online inspiratiesessie 'Praktische hulpinstrumenten voor een efficiënter afval- en materialenbeheer'

 

 

Wilt u eenvoudig uw afvalbeleid en materialenbeheer optimaliseren en op deze manier actief meewerken aan de transitie naar een circulaire economie? Tijdens de webinar 'Praktische hulpinstrumenten voor een efficiënter afval- en materialenbeheer' op dinsdag 30 maart tonen Maxime Devers, Gust Michiels en Karin Op de Beeck, u de nieuwste hulpinstrumenten voor bedrijven, ontwikkeld door OVAM en Vlaanderen Circulair.

Geïnspireerd worden met wetenschappelijke inzichten, praktische informatie en enkele getuigenissen? Schrijf u dan nu in.

Programma

10u

Verwelkoming.

Herman Wenes, parkmanager Platform Grensland Menen-Wervik

10.10u

Toelichting initiatieven rond het project Grensland is Circulair.

Philippe Tavernier, 3PT consult

10.20u

Praktische hulpinstrumenten voor een efficiënter afval-en materialenbeheer.

  • Cirkeltips - Gust Michiels, deskundige onderzoek en monitoring bij OVAM.
  • Symbiose - Maxime Devers, deskundige onderzoek en monitoring bij OVAM.
  • CircleAid - Karin Op de Beeck, facilitator circulaire economie bij Vlaanderen Circulair.
  • CE kompas - Karin Op de Beeck, facilitator circulaire economie bij Vlaanderen Circulair.

11.40u

Q&A - Ervaringsuitwisseling met de deelnemers.

Praktisch

  • Dinsdag 30 maart 10u. tot 12u.
  • Deelname aan de webinar is gratis, maar inschrijving vooraf is verplicht via het inschrijvingsformulier. Na inschrijving ontvangt u via e-mail een link voor deelname aan de webinar.

‘Grensland is Circulair’   

Begin 2020 startte het Platform Grensland met het project “Grensland is Circulair”. Dit project heeft tot doel het afval- en materialenbeheer op het bedrijventerrein te verbeteren door collectieve acties op te starten rond recyclage, hergebruik en “upcycling” van afvalstromen en materiaalstromen bij de bedrijven op de bedrijventerreinen Grensland, Hoogweg en Klinkstraat.

Het project dat gesteund wordt door Vlaanderen Circulair, POM West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen wordt uitgevoerd door een partnerschap bestaande uit het Platform Grensland Menen-Wervik,  de steden Menen en Wervik, Mirom, 3PT Consult en Take-Off.Company. Meer info over het project vindt u op de projectwebsite www.grenslandcirculair.be.