Een duurzame logistieke relance

De uitbraak van het COVID-19 virus leidde tot een terugval in de acties rond het verduurzamen van supply chains waardoor er momenteel vooral beroep wordt gedaan op wegtransport. Correct cijferwerk moet overtuigen om opnieuw meer in te zetten op transport via binnenvaart en/of spoor. POM West-Vlaanderen en het multimodaal Adviespunt van VIL slaan de handen in elkaar om voor bedrijven de alternatieven in kaart te brengen en er de financiële businesscase van door te rekenen. Wat zijn de doorslaggevende argumenten om versneld een modal shift door te voeren? 

OPROEP: laat het gratis voor u uitrekenen

Kies ook tijdens een crisisperiode voor duurzame transportoplossingen. Omdat de impact en de mogelijkheden voor elk bedrijf en elke goederenstroom anders is, is er behoorlijk wat rekenwerk nodig om een gefundeerde beslissing te kunnen nemen. Wat als iemand die analyse voor u doet? Dankzij de samenwerking met het multimodaal Adviespunt van VIL bieden we u een gratis doorrekening van uw businesscase. 
  • Uw inbreng? Eén afspraak en de nodige informatie over de goederenstro(o)m(en) die geanalyseerd zullen worden, volstaan. Alles wordt vertrouwelijk behandeld. 
  • Uw return? Een grondige analyse van wat de modal shift voor uw bedrijf kan betekenen. We identificeren de opportuniteiten die er voor uw bedrijf zijn en stellen u een alternatieve haalbare aanpak voor. We vergelijken de huidige transportaanpak met het alternatief op drie criteria: de kostprijs, de lead-time door-to-door en de CO2 footprint. 

Er is budget voorzien om op first come, first served basis 60 concrete businesscases uit te werken.

Voor wie is deze oproep bedoeld?
Bedrijven in West-Vlaanderen, West-Vlaamse filialen/kantoren.

Uw businesscase laten uitrekenen? 

Contacteer Barbara Peene: barbara.peene@pomwvl.be 

#meerwestvlaanderen
#samenondernemen

Deze oproep is een actie uit het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. Via deze oproep bieden we u de mogelijkheid om een duurzame versnelling hoger te schakelen. U staat er niet alleen voor!