Ook in 2021 multimodaal advies voor West-Vlaamse bedrijven

POM West-Vlaanderen blijft in 2021 ook volop de kaart van de modal shift trekken en verlengt haar samenwerking met Multimodaal.Vlaanderen. In het voorjaar van 2020 lanceerden we een oproep aan West-Vlaamse ondernemers om goederenstromen te shiften naar water of spoor. Met ruim 80 bedrijven in West-Vlaanderen waren er gesprekken over opportuniteiten voor één of meerdere goederenstromen, uiteindelijk goed voor 51 concrete businesscases. Ook de eerste successen zijn een feit, samen goed voor 215.500 km minder op Vlaamse wegen. Die samenwerking krijgt nu dus een vervolg.

Potentieel voor West-Vlaamse bedrijven

West-Vlaanderen biedt veel potentieel om zich verder te ontplooien tot een multimodale topregio. Cruciale factoren hiervoor zijn een sterk West-Vlaams multimodaal aanbod enerzijds, een mental shift bij de bedrijven anderzijds. Met dit initiatief bieden we bedrijven in West-Vlaanderen een unieke kans om via laagdrempelig multimodaal advies concrete opportuniteiten te verzilveren. 

2021: back to normal? 

Duurzaamheid blijft ook in coronatijden hoog op de agenda van de West-Vlaamse bedrijven staan en dat is goed nieuws. In het komende jaar is de shift naar binnenvaart en spoor meer dan ooit belangrijk. Na corona zullen de files zonder twijfel opnieuw in het Vlaamse straatbeeld opduiken. Het vrachtverkeer groeit met 0,5 tot 1 procent per jaar en grote wegenwerken gingen van start of staan gepland. Nu versneld inzetten op het verduurzamen van goederentransporten is dus essentieel. 

Interesse? Neem nu contact op.

Werkt u in een bedrijf in West-Vlaanderen en wilt u uw multimodale alternatieven gratis in kaart laten brengen? 
 
Deze oproep maakt deel uit van een provinciaal actieplan waarbij we met verschillende partners initiatieven uitrollen voor een versnelde relance van de West-Vlaamse economie. #samenondernemen #meerwestvlaanderen