Nieuwe technologische toepassing vergemakkelijkt het werkproces

Op donderdagavond 24 mei 2018 werd de polyvalente overheveltafel officieel ingehuldigd en aan het grote publiek voorgesteld in het bijzijn van ruim 60 aanwezigen. De polyvalente overheveltafel is een mensgerichte productieondersteuning waarbij technologie wordt ingezet om een betere werkplaats te creëren. Deze slimme tool maakt het mogelijk om stukgoederen in functie van preproductie en magazijnverwerking op een ergonomische, efficiënte en snellere manier over te hevelen. Licht- en geluidssignalen geven het personeel ook ondersteuning bij een accurate verwerking. De idee en de opzet is van het maatwerkbedrijf De Oesterbank in Oostende die de polyvalente overheveltafel heeft ingezet op de werkvloer van Mainfreight in Oostende, waar ze met een enclave werkzaam zijn.

Deze nieuwe technologie is één van de proeftuinen binnen het D2 EFRO project ‘Toegepaste technologische innovaties’ waar met Europese en provinciale middelen, en aangestuurd vanuit de POM West-Vlaanderen, zes proeftuinen werden opgezet rond technologische innovaties op de werkvloer om de afstand tussen mens en werkomgeving te dichten. Als we onze welvaart hier willen houden, moeten we hier blijven produceren. En technologie biedt op vandaag veel opportuniteiten om zowel de operator in zijn functie te ondersteunen als om betere kwaliteit te leveren binnen uw productieproces. 

De sprekers professor van Landeghem (Ugent) en de heer Dirk Torfs (Flanders Make) waren vol lof over de drijvende kracht van de maatwerkbedrijven die op vandaag al heel wat technologie inzetten om werkbaar werk te creëren en hiermee hun positie als betrouwbare toeleverancier voor de West-Vlaamse maakindustrie kracht bij zetten.

Lees hier het volledige persartikel naar aanleiding van deze inhuldiging.

Interesse naar meer? Kom op 19 juni onze volgende proeftuin van de automatische textielsorting bezoeken op de werkvloer van het kringloopcentrum Zuid West-Vlaanderen in Kortrijk.

Schrijf hier in.