Extra steun voor sociale economie in West-Vlaanderen

Begin mei lanceerden we samen met 4Werk en STAM vzw twee steunmaatregelen voor de West-Vlaamse arbeidszorginitiatieven en maatwerkbedrijven. Zodat ook zij veilig en vlot konden en kunnen heropstarten.
  • Tot 22 mei konden zij bijkomende financiële steun aanvragen voor de aankopen van beschermend materiaal voor hun doelgroepwerknemers. Voor deze oproep maakte de Provincie West-Vlaanderen €77.000 bijkomend budget vrij. 28 organisaties dienden een aanvraag in.
  • Ook in de komende maanden bieden we verdere ondersteuning. Zo staat Bart Neels klaar voor de sociale-economieorganisaties om hun ateliers coronaproof te herorganiseren. Met praktische tips en gericht advies helpt hij hen verder op weg. Bart Neels, werkzaam als 'shared engineer' voor 4Werk en het EFRO-project COVATTI wordt in mei, juni en juli tewerkgesteld door de Provincie/POM West-Vlaanderen.

Beide acties maken deel uit van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. U staat er niet alleen voor! 

#meerwestvlaanderen 
#samenondernemen