Extra steun voor sociale economie in West-Vlaanderen

Begin mei lanceerden we samen met 4Werk en STAM vzw twee steunmaatregelen voor de West-Vlaamse arbeidszorginitiatieven en maatwerkbedrijven. Zodat ook zij veilig en vlot konden en kunnen heropstarten.
  • Tot 22 mei konden zij bijkomende financiële steun aanvragen voor de aankopen van beschermend materiaal voor hun doelgroepwerknemers. Voor deze oproep maakte de Provincie West-Vlaanderen €77.000 bijkomend budget vrij. 28 organisaties dienden een aanvraag in.
  • Ook in de komende maanden bieden we verdere ondersteuning. Zo staat Bart Neels klaar voor de sociale economie organisaties om hun ateliers coronaproof te herorganiseren. Met praktische tips en gericht advies helpt hij hen verder op weg. Bart Neels, werkzaam als 'shared engineer' voor 4Werk en het EFRO-project COVATTI wordt in mei, juni en juli tewerkgesteld door de Provincie/POM West-Vlaanderen.

Beide acties maken deel uit van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. U staat er niet alleen voor! 

#meerwestvlaanderen 
#samenondernemen