Coöperatie Rijden op aardgas Ieper’ wint Coop Award 2012

De “Coöperatie Rijden op aardgas Ieper”,  een initiatief van  Tuinsappen Lombarts Calville, Stad Ieper, POM West-Vlaanderen, Ecofillco/Greenpoint Supplies, Westgas Ieper en Mobimix.be viel in de prijzen en werd laureaat van de Coop Award 2012. Met deze award beloont Coopburo (de coöperatieve dienstverlener van Cera) vijf beloftevolle  en verfrissende coöperatieve projecten.

2012 is het ‘Internationaal Jaar van de Coöperaties’. Dé gelegenheid om het coöperatieve gedachtegoed extra in de kijker te zetten. Met Coop Award 2012 richtte Coopburo zich tot nieuwe samenwerkingsverbanden uit zowel profit- als socialprofitsector, met uiteenlopende activiteiten: productie, handel, diensten, land- en tuinbouw, kunst en cultuur en creatieve industrie kwamen in aanmerking.

En met succes! Maar liefst 36 initiatieven stuurden deze zomer hun coöperatieve droom in. Tijdens de ontmoetingsdag van Cera maakte Coopburo de vijf laureaten bekend. Het project ‘Coöperatie Rijden op aardgas Ieper’ een initiatief van  Tuinsappen Lombarts Calville, Stad Ieper, POM West-Vlaanderen, Ecofillco/Greenpoint Supplies, Westgas Ieper en Mobimix.be  behaalde de eerste Coop Award 2012. Samen bouwen ze een aardgasstation uit om het gebruik van CNG als alternatieve brandstof te promoten. Aardgas is veel milieuvriendelijker en goedkoper dan de klassieke brandstoffen. In België is rijden op aardgas nog niet gekend. De coöperatie wil hier verandering in brengen.

Met een adviescheque ter waarde van 2000 euro staat Coopburo de laureaten de komende periode gedurende drie dagen met raad en daad professioneel bij. Bijvoorbeeld bij de start van een trajectbegeleiding op lange termijn, op fiscaal, juridisch, financieel of communicatievlak, op vlak van administratie of bedrijfsstrategie. De laureaten strijken tevens een projectpremie van 1500 euro op. Die kan worden gebruikt voor specifieke werkingskosten, expertise, investeringen… te financieren.

De Coöperatie in wording is nog steeds op zoek naar een passende naam. Personen die een mooie, originele… naam in gedachten hebben of mensen (of bedrijven) die wensen meer te weten over het ‘Rijden op aardgas’-verhaal kunnen voor meer info terecht bij

Hein Lapauw, duurzaamheidsambtenaar Ieper ( duurzaam@ieper.be of 057 23 92 73).