2 Seas Trade en International Food Exhibition Londen

Op dinsdag 19 maart 2013 trokken de POM West-Vlaanderen, VOKA West- en Oost-Vlaanderen en de Kamer van Koophandel Zuidwest Nederland - i.k.v. het Interreg IVA-project 2 Seas Trade – met zo’n 40 ondernemers met de bus richting de International Food Exhibition (IFE) in Londen, dé Britse voedingsbeurs bij uitstek.

Het bood onze deelnemers (groot / klein, ervaren / onervaren op de internationale markt) dé unieke gelegenheid om inspiratie op te doen, nieuwe tendensen en innovaties te ontdekken, gerichte businesscontacten te leggen en nieuwe markten te prospecteren.

Het startschot van het bezoek werd gegeven op de stand van het Flanders Investment & Trade met een hapje en een drankje. Daarna gaven diverse gastsprekers, tijdens een businesslunch met Britse bedrijven, een toelichting over de Britse retailmarkt in al zijn facetten. De namiddag werd gereserveerd voor een vrij bezoek aan de beurs.

Niet alleen was er de gelegenheid tot netwerken op de beurs of tijdens de business lunch. Voorzien van een informatiemap met een gedetailleerd overzicht van de deelnemende bedrijven, begon het netwerken al reeds in de vroege uurtjes op de bus. Kortom, een meer dan geslaagd bezoek!

Dit beursbezoek kadert binnen het Europees project 2 Seas Trade, waarbij de POM West-Vlaanderen samen met projectpartners uit West- en Oost-Vlaanderen, ZW Nederland en Kent grensoverschrijdende handel bij ondernemingen uit deze regio’s wil stimuleren.