Nieuws

 • Inn2POWER blies wind in de zeilen van de offshore windenergiesector
  22/03/2021 - 18:06

  De voorbije vijf jaar zette POM West-Vlaanderen zich samen met 10 andere partners uit vijf verschillende landen met het Europees project Inn2POWER in om de offshore windindustrie in de Noordzeeregio verder te ontwikkelen.   

  lees meer
 • Twee pilots ondergebracht in Huis van de Voeding
  19/03/2021 - 17:18

  Minister Crevits pompt via Flanders’ Food 95.200 euro in twee investeringsprojecten die binnenkort in het Huis van de Voeding opgestart worden. De MicroWave Pilot en de NuHCaS Kitchen Pilot zijn deze zomer operationeel om de positieve impact van voeding op gezondheid te vergroten.

  Op 9 februari 2021 ondertekenden we samen met Flanders’ FOOD, ILVO, VIVES Hogeschool en TUA WEST de Nutrition Health Care System (NuHCaS) samenwerkingsovereenkomst. Deze partners bundelen hun krachten om synergiën te vinden tussen de voedings-, zorg-, en gezondheidssector onderling en deze te versterken.

  lees meer
 • Oproep cases om West-Vlaanderen als kennisregio te illustreren
  16/03/2021 - 10:17

  Onderneming of kennisinstelling gezocht

  De volgende editie van het tijdschrift West-Vlaanderen Werkt verschijnt als dubbelnummer in het najaar en zoomt in op West-Vlaanderen als kennisregio. Want net dan wil het provinciebestuur een nieuwe ambitie en visie neerzetten voor kennisregio West-Vlaanderen. De voorbereidingsfase met analyses en bevragingen ronden worden in de zomer afgerond. De conclusies leest u in het tijdschrift. Als de coronamaatregelen het toelaten, komt er dit najaar ook een speciaal evenement.

  Uw case in de kijker

  lees meer
 • Exploitant voor River Terminal Roeselare gezocht!
  03/03/2021 - 16:17

  De werken aan de River Terminal Roeselare zijn volop aan de gang. Als alles vlot verloopt, is de terminal begin 2022 operationeel. Om een vlotte opstart te garanderen, maken we volop werk van de selectie van een uitbater.

  Multimodaal transport

  lees meer
 • Da Mag!: 9 nieuwe gezonde lekkernijen bij de West-Vlaamse bakker
  25/02/2021 - 13:24

  In tien jaar tijd daalde het aantal ambachtelijke bakkerijen in West-Vlaanderen met bijna twintig procent. Tegenover die daling staat een groei aan creativiteit en innovatiekracht bij de bakkers. Om hen te ondersteunen lanceren we samen met Syntra West en Bakmeesters West-Vlaanderen een vernieuwend gamma met bijhorende opleiding. Hiermee spelen we in op de vraag van de klant naar artisanale kwaliteitsproducten met extra aandacht voor gezondheid en welzijn.

  Minder bakkerijen

  lees meer
 • Tewerkstelling van kansengroepen in West-Vlaanderen stijgt met 14%.
  22/02/2021 - 15:29

  Uit de meest recente studie van POM West-Vlaanderen blijkt dat onze provincie in 2019 aan 63.552 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstellings- en participatieplaatsen bood. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van 2018 en over de voorbije zes jaar was dit zelfs een stijging van 14,1%.

   

  lees meer
 • Eerste (tech) start-ups nemen intrek in INC.ubator van Brugge.Inc
  22/02/2021 - 11:04

  Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos op 22 februari als eerste (tech) start-ups hun intrek in de INC.ubator van Brugge.Inc op het Stationsplein in Brugge.

  lees meer
 • Hapklare info voor West-Vlaamse kmo’s met internationale ambities gebundeld
  12/02/2021 - 18:00

  De projectpartners van CONQUER - POM West-Vlaanderen, Flanders Investment & Trade (FIT), VLAIO, Voka West-Vlaanderen, UNIZO West-Vlaanderen en TUA West - stellen samen de koepelwebsite gatewaytoeurope.be voor: alle noodzakelijke informatie om te exporteren gebundeld op één centrale plaats.

  Grootste impact op West-Vlaanderen

  lees meer
 • Oostends bedrijf AllWaves wil (surf)wereld veroveren met kunstmatige golven
  12/02/2021 - 15:44

  Surfen zit in de lift. Zonder Covid-19 had deze sport in 2020 zijn intrede gemaakt op de Olympische Spelen. Wereldwijd stijgt het aantal beoefenaars, ook in België. Maar de kwaliteit van de golven aan onze kust is van mindere kwaliteit dan in het buitenland. Neven Steven en Geert Nauwelaerts en Stephanie Maes zagen hierin een businessopportuniteit. Dit drietal werkte eerder al succesvol samen in een innovatietraject om hernieuwbare energie uit golven op te weken en beschikte dus al over de nodige ervaring in deze branche.

  Nieuwe generatie wavemaker

  lees meer
 • Webinarreeks: verhoog de financiële weerbaarheid van uw café
  10/02/2021 - 14:56

  Samen met Horeca West-Vlaanderen slaan we de handen in elkaar om de financiële weerbaarheid van West-Vlaamse caféhouders te verhogen.

  We werkten een reeks opleidingen uit om de financiële bestendigheid van de cafés te verhogen. Yves Van Moorter, voorzitter Horeca West-Vlaanderen: “We zetten in op die subsector die quasi geen alternatieven heeft om een volledige sluiting uit de weg te gaan. Van deze periode willen we gebruik maken om de financiële draagkracht van onze café-uitbaters te versterken. Via de Horeca Academie zetten we in eerste fase een webinarreeks op rond financiële en fiscale thema’s.”

  lees meer

Pagina's