West-Vlaamse maatwerkbedrijven pionieren in innovatie

 
West-Vlaamse maatwerkbedrijven zijn een betrouwbare leverancier voor de maakindustrie. Op het slotevent van Toegepaste Technologische Innovatie (TTI) onderstreepten de maatwerkbedrijven ook hun meerwaarde als proeftuin voor innovatieve technologieën. 
 

Dankzij het project Toegepast Technologische Innovatie (TTI) werden de voorbije drie jaar samenwerking met kennisinstellingen zoals Sirris en Xiak diverse prototypes op de werkvloer van vijf maatwerkbedrijven ontwikkeld om specifieke problemen aan te pakken. Kringloopcentrum Zuid-West-Vlaanderen integreerde polyvalente intelligente werkposten voor de textielsortering, Mariasteen schakelde collaboratieve robots en cognitieve arbeidsondersteuning in. Westlandia verbeterde hun verpakkingsafdeling met de zelflerende automatische en intelligente stapelhulp. Oesterbank implementeerde een overhevelingstool en Waak tenslotte gebruikt intelligente cameradetectie om tot betere resultaten te komen. Op het slotevent van 17 januari 2019 stelden 4Werk vzw en POM West-Vlaanderen deze realisaties aan een ruimer publiek voor.

Dit jaar nog krijgt het succesvolle TTI-project een vervolg. Het project ‘Cocreatie en Valorisatie van Toegepaste Technologische Innovaties (COVATTI)’ zal op de ingeslagen weg verder werken. Maatwerkbedrijven zullen nieuwe experimentele ontwikkelingen testen in living labs.

Meer info: www.technologiehelpteenhandje.be

Persbericht