West Flanders International Office: ontvangst eerste buitenlandse delegatie

Het recent opgerichte West Flanders International Office heeft als doelstelling West-Vlaanderen economisch op de internationale kaart te zetten en de provincie te promoten bij potentiële investeerders en partners.

Het West Flanders International office is strategisch ondergebracht in het ondernemerscentrum in Ieper. In de komende vier jaar worden inderdaad talrijke delegaties uit de hele wereld in de Westhoek verwacht naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het oorlogsverleden heeft zonder twijfel een centrale plaats in de Westhoek, niettemin heeft deze streek ook meer aan te bieden, wat eveneens gewaardeerd door de (buitenlandse) bezoekers.

Daarom biedt de POM West-Vlaanderen de mogelijkheid aan buitenlandse delegaties om de economische troeven van de provincie te verkennen door ontvangsten op maat uit te werken, B2B contacten en bedrijfsbezoeken te organiseren en een internationale dienstverlening aan te bieden.Bij de ontvangst van buitenlandse delegaties ligt het accent op enkele Commonwealth landen zoals Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

De voornaamste aanknopingspunten situeren zich in de West-Vlaamse Fabrieken voor de Toekomst en de belangrijkste clusters; voeding, hernieuwbare energie, nieuwe materialen, mechatronica en transport-logistiek.
Onlangs werd de eerste delegatie uit Nieuw Zeeland verwelkomd in Ieper. Het betrof een delegatie van 28 bedrijfsleiders die, in het kader van een MBA agribusiness, een rondreis in België, Nederland en Duitsland maakten. Na een verwelkoming door gedeputeerde Jean de Bethune kregen zij een algemene presentatie over West-Vlaanderen en haar clusterbeleid. Nadien brachten zij een bezoek aan Inagro, het onderzoek- en adviescentrum in land- en tuinbouw in Beitem, dat werd afgerond met een geslaagde netwerklunch.
 

Uit de reacties van de Niew-Zeelandse delegatie mocht blijken dat zij onder de indruk waren met de West-Vlaamse ontvangst en spoedig terug naar West-Vlaanderen komen.

Meer informatie bij Anemone Monsieur, West Flanders International Office, anemone.monsieur@pomwvl.be