Welk brood eet u morgen?

Wit of bruin, volkoren of meergranen, zoet of zout ... het mag waarschijnlijk iets meer zijn dan een kleintje gesneden. Franse en Vlaamse ambachtelijke bakkers/patissiers stellen vast dat consumenten vaker een gezonder productaanbod verwachten bij de lokale bakker. Het project AVENIRS wil ambachtelijke bakkers in Frankrijk en Vlaanderen begeleiden om samen een productgamma uit te werken dat inspeelt op gezondheid en welzijn. Lanceer mee op 1 oktober het project AVENIRS en werp een blik op de consumptietrends, krijg inzicht in de uitdagingen waarmee een bakker wordt geconfronteerd en bezoek de bakkerijbeurs Broodway in Kortrijk Xpo. 

PROGRAMMA
Plenair gedeelte: simultane vertaling Frans/Nederlands. Rondleiding: Engels.
09.30 u.: Ontvangst met koffie en Kalletaart
10.00 u.:
  • Projectvoorstelling  
    CMA, POM West-Vlaanderen, Syntra West
  • Een Frans-Vlaams project
    Interreg
  • De veranderende broodconsumptie. De kijk van een wereldspeler
    Lesaffre International
  • Innoveren, een noodzaak. Trends en cijfers
    Unilasalle
  • Bakker, een onmisbaar ambacht. Getuigenis
    WEBA & OP française
11.00 u.: Receptie
12.00 u.: Gegidst bezoek aan Broodway (beperkt aantal plaatsen )
  Vrij bezoek aan Broodway/MEATexpo 
Deelname is gratis: inschrijven op www.avenirs.eu vóór 25 september.


BROODway is als vakevent voor de bakker, banketbakker, chocoladebewerker en ijsbereider met ruim 18.000 bezoekers de ideale locatie voor de lancering van AVENIRS.

Tijdens een unieke rondleiding* toont een vakjournalist u er de weg langs enkele opmerkelijke beursstanden.
De plaatsen zijn beperkt, geef uw interesse voor een gegidst bezoek zeker door bij uw inschrijving.