OPROEP: POM West-Vlaanderen zoekt bedrijven voor pilootproject met innovatief track-and-tracesysteem

Wordt u ook geconfronteerd met heel wat extra onzekerheden in uw supply chain en zoekt u naar een toekomstgerichte duurzame oplossing? Schrijf u dan in voor deze oproep!

Wat houdt het pilootproject in?
POM West-Vlaanderen investeert in de ontwikkeling en implementatie van een track-and-tracesysteem voor logistieke ketens. Vanaf september lanceren we een pilootproject om het systeem in de praktijk uit te testen en demonstreren. We zoeken bedrijven die hieraan willen deelnemen.

Een track-and-tracesysteem is de ideale startbasis om informatie te digitaliseren en de transparantie van uw goederenstroom te verhogen. Zo krijgen de verschillende schakels in de keten zicht op de exacte locatie van de goederen, vertrek- en aankomsttijden, knelpunten … Daardoor kan u realtime schakelen en de flow in uw supply chain optimaliseren.

Wie zoeken we?

Dringt de nood aan transparantie in uw supply chain zich op, voor uw interne werking of op vraag van de klant? Bent u gemotiveerd om uw supply chain een digitale boost te geven? Schrijf u dan snel in voor dit pilootproject. We zoeken bedrijven met een vestiging in West-Vlaanderen, die:

  • gebruik maken van minstens twee verschillende transportmodi (bv. weg – binnenvaart en/of weg-spoor), te combineren voor transport vanuit een West-Vlaamse inlandterminal naar een Vlaamse zeehaven;
  • hun goederen transporteren via containers.

Waarom deelnemen?

Het pilootproject is voor uw bedrijf een uitgelezen kans om de meer complexe en onvoorspelbare vraagstukken op het gebied van logistiek management aan te pakken. In samenwerking met de softwareaanbieder kan u:

  • de visibiliteit van uw supply chain verhogen en zo een hogere efficiëntie en (lever)betrouwbaarheid neerzetten;
  • beter anticiperen en proactief inspelen op een snel veranderende omgeving.

Kortom: uw bedrijf: crisis- én futureproof maken.

Interesse?

Voldoet u aan de voorwaarden, stel u kandidaat via Pieter Decloedt: pieter.decloedt@pomwvl.be
Inschrijven kan t.e.m. 3 augustus. In die week brengen we ook alle kandidaten op de hoogte.

Meer over deze actie?

Deze actie maakt deel uit van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. Samen met haar agentschappen gaat de Provincie voluit voor de ambitie ‘Meer West-Vlaanderen’.

POM West-Vlaanderen werkte heel wat socio-economische acties uit en bundelt de krachten met haar partners om de West-Vlaamse economie naar een nog hoger niveau te tillen. U staat er niet alleen voor!                                                           #samenondernemen #meerwestvlaanderen

Dit digitaliseringstraject sluit naadloos aan bij alle lopende initiatieven van de POM om de transport-logistieke sector klaar te stomen richting logistiek 4.0, geïnspireerd op het principe van het Physical Internet (PI).