TechnoTielt dompelt jong én oud onder in de wereld van kunststoffen en textiel

De kunststof- en textielsector kent in de provincie West-Vlaanderen een rijke geschiedenis. Vele bedrijven staan met hoogtechnologische en innovatieve nicheproducten aan de wereldtop. Om deze - vaak nog verborgen - pareltjes van innovatieve kunststof- en textielbedrijven bij jongeren en het brede publiek bekend te maken, rolt TechnoTielt op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 februari voor de derde maal haar rode loper uit. Naast een educatief programma voor het lager en secundair onderwijs, staat er ook een jobmarkt en een job- en opleidingsbeurs op de agenda.

De Academie voor de Toekomst, een initiatief van de POM West-Vlaanderen, organiseert TechnoTielt om de kunststof- en textielsector bij jongeren en potentiële werknemers bekend maken. Dit driedaags initiatief brengt de bezoeker in contact met tal van innovatieve processen, hightech producten en materialen die vaak achter de bedrijfsmuren ‘verborgen’ blijven. Tijdens TechnoTielt worden ook de ondernemers en werknemers uit de sector aan de hand van boeiende getuigenissen in de kijker gezet. Hoe zijn ze in de sector beland? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Hoe voelt het om te werken met een state-of-the-art machinepark. Of hoe variërend is hun takenpakket? Wie geprikkeld is door deze testimonials kan direct aankloppen bij één van de diverse opleidingspartners om zich in te schrijven voor een opleiding op maat of rechtstreeks solliciteren bij één van de bedrijven.

Concreet biedt de beurs volgend, uniek driedaags programma aan:

  • Jobmarkt op donderdagmiddag 8/2 (van 15u tot 17u) waarbij deelnemende bedrijven hun vacatures voorstellen met mogelijkheid om direct te solliciteren.
  • Demo’s, workshops en heuse kunststof- en textielshow voor jongeren van 10 tot 19 jaar op donderdag en vrijdagvoormiddag (8-9/2). Dit onderdeel is ondertussen volzet, niet minder dan 1.100 leerlingen komen op bezoek.
  • Job-en opleidingsbeurs op zaterdag 10 februari met 25 actieve demo’s om passie voor kunststoffen en textiel over te dragen naar het brede publiek.

TechnoTielt kan buigen op een uniek partnerschap van ruim 40 partners: 17 ondernemingen, 3 uitzendbureaus, 9 kennisinstellingen, 5 sectorfondsen en –federatiesen 7 overheids- en middenveldorganisaties. Volgende bedrijven en opleidingspartners werkten mee: Allibert, Ago Jobs, Balta, Beaulieu International Group, Bekaert, Covestro, DTA, Forum Jobs, Grandeco Wallfashion Group, Howest, Hydro, Injextru Plastics, Campus De Reynaert, KULeuven, Konvert Interim, New Eurac, Paneltim, Plastics@Tielt, PTI Kortrijk, Quadrant, Sioen Industries, Syntra West, TE Connectivity, TWE, UGent, UNIZO, VDAB, VFU, VIVES, Vitalo, VKC-Centexbel, VTI Tielt en Vulkoprin.

Meer info:

Veerle Breemeersch
Stafmedewerker Academie voor de Toekomst
Syntra West vzw
E: Veerle.Breemeersch@avtwest.be
M : +32 473 74 34 33
W: www.technotielt.be