Succesvolle HAPpening !

Op zondag 26 mei 2013 vond in het Huis van de Voeding de smakelijkste dag van het jaar plaats. Een bundeling van kookdemonstraties, workshops, rondleidingen, straattheater en de standenmarkt met de voorstelling van Europese projecten bracht meer dan 1.000 deelnemers op de been. De Provincie West-Vlaanderen zette op deze dag Europa in de kijker: heel wat projecten rond voeding en smaak kwamen immers tot stand met Europese middelen. Uiteraard kon de POM West-Vlaanderen niet ontbreken. Actie voor Starters was één van de voorgestelde projecten op de standenmarkt: naast het project zelf, kon op de Actie voor Starters stand ook kennis gemaakt worden met twee jonge ondernemers die zich op voeding focussen, namelijk PetiDeli met een greep uit hun assortiment aan unieke delicatessen en Veggieboem met een smoothiebar waar de gezonde drankjes uitgebreid werden gemaakt én gesmaakt.

Uiteraard kon ook het project 100% West-Vlaams niet ontbreken op de smakelijkste dag van het jaar. Op de stand van dit project, waarmee de POM West-Vlaanderen de West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten promoot en ondersteunt, pakten twee producenten van oerdegelijke streekproducten, Het Ambachtelijk Koffiehuis en ’t Fazantenhof, uit met educatieve workshops  die groot en klein in vervoering brachten.

Via dit initiatief kon het grote publiek ook kennismaken met de innoverende producten die worden ontwikkeld in de schoot van onze West-Vlaamse instellingen voor hoger onderwijs: Howest, Katho, KHBO en Kulak. Ook achter deze ontwikkelingen schuilt via de POM West-Vlaanderen gegenereerde Europese financiering.