Studie-informatiedagen transport, logistiek en internationale handel

POM West-Vlaanderen, VDAB, LOGOS en het havenbestuur Zeebrugge laten bezoekers van de studie-informatiedagen (SID-in) kennis maken met de sector van transport, logistiek en internationale handel.

Tijdens de laatste editie van SID-in West-Vlaanderen (4-6 februari jl.) kregen leerlingen, ouders, werkzoekenden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om zich voor een gratis begeleid bezoek aan de haven van Zeebrugge in te schrijven. Onder meer een bezoek aan het Ankerpunt Logistiek van de POM West-Vlaanderen, een begeleide rondrit in de haven van Zeebrugge en een bedrijfsbezoek aan P&O Ferries stond op het programma. Deze rijk gevulde voormiddag vond plaats op zaterdag 20 februari.

Dit initiatief werd reeds voor de tweede maal georganiseerd en past ook volledig binnen het samenwerkingsverband tussen POM, VDAB, LOGOS en het havenbestuur Zeebrugge in West-Vlaanderen. De partners willen hiermee de link tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder versterken. Op de SID-in beurs kunnen bezoekers terecht voor allerhande vragen en informatie over verder studeren na het secundair onderwijs. Een belangrijke factor die de studiekeuze bepaalt, zijn de toekomstige carrièremogelijkheden die een opleiding/sector biedt. Met de organisatie van het bezoek aan de haven van Zeebrugge kregen de bezoekers van de SID-in-beurs de mogelijkheid om van dichterbij kennis te maken met de sector van transport, logistiek en internationale handel en de hieraan gerelateerde administratieve jobmogelijkheden. Door informatie over mogelijke studierichtingen te koppelen aan concrete arbeidsmarktinformatie, hopen we dat jongeren en werkzoekenden een meer bewuste en gemotiveerde studiekeuze kunnen maken.

Het versterken van de link tussen onderwijs en arbeidsmarkt is één van de kerndoelstellingen van de Academie voor de Toekomst. De Academie voor de Toekomst is een initiatief van de POM West-Vlaanderen en geeft vorm aan de sociale pijler van Fabrieken voor de Toekomst (www.fabriekenvoordetoekomst.be).