Eerste (tech) start-ups nemen intrek in INC.ubator van Brugge.Inc

Drie maanden na de lancering namen Ikologik, Tomorrow.be, Promojagers en Webdoos op 22 februari als eerste (tech) start-ups hun intrek in de INC.ubator van Brugge.Inc op het Stationsplein in Brugge.

In november vorig jaar opende Brugge.Inc de deuren. Dit initiatief van POM West-Vlaanderen, Stad Brugge en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen heeft als ambitie om Brugge nog beter op de kaart te zetten als topbestemming voor ondernemerschap en innovatie. Door een stimulerend ecosysteem te creëren voor start-ups met kruisbestuiving tussen kennisinstellingen, startende bedrijven, kmo's en grotere bedrijven willen de initiatiefnemers deze ambitie verwezenlijken. De verwelkoming van de eerste vier start-ups toont aan dat dat dit concept aanslaat.

Deze beloftevolle start-ups opereren vanuit INC.ubator:

  • Ikologic: Dit IT-bedrijf van co-oprichter Tom Serru is gespecialiseerd in procesmonitoring in de industrie. Hun software voor visualisatie, rapportering en slimme analyse van procesdata brengt de prestaties van productinstallaties tot in de kleinste details in beeld.
  • Tomorrow.be: Recruteringsspecialisten Alexander Synhaeve en Gauthier Van Walleghem stellen met Tomorrow.be al hun kennis beschikbaar om het human capital van bedrijven te vergroten. Met een uitgekiende stratetegie en autentieke bedrijfsvideo's, videovacatures, getuigenissen en socialmediavideo's trekken ze het juiste talent aan met een optimale ROI.
  • Promojagers: Gunther Devisch is oprichter van de populaire facebookgroep 'Promojagers' waar ruim 255 leden onderling promoties en tips delen. Recent lanceerde hij het digitaal platform www.promojagers.be, onder andere gesteund door retailgroep Lidl. Bij Brugge.Inc krijgt hij de nodige coaching om verder te profesionaliseren en nieuwe samenwerkingen met grote bedrijven aan te gaan.
  • Webdoos: Dit IT-bedrijf van Stijn Blomme en Stijn Verplancke, helpt bedrijven digitaal beter te werken, door alle handelingen die geen meewaarde bieden, te digitaliseren en te automatiseren. Dit doen ze door portalen en platformen te bouwen, papieren administratie digitaliseren, bedrijfsprocessen te automatiseren en de juiste sofware te koppelen en te integreren.

Binnen afzienbare tijd verhuist de INC.ubator naar de heringerichte site van Oude Sint-Jan in het hart van de stad waar nog meer start-ups en scale-ups zich kunnen vestigen.

© Brugge.INC

Meer info: www.brugge.inc