Start-to-mvo

MVO Vlaanderen organiseert dit voorjaar de 2e editie van Start-to-mvo. Dit gratis trainingsprogramma richt zich tot elke organisatie, van eender welk type of grootte, die meer wil weten over MVO en eerste stappen wil zetten.

Start-to-mvo wil bedrijven en organisaties tonen hoe zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen opnemen.

Start-to-mvo is gratis en bestaat uit 3 delen: een startworkshop, een trainingprogramma (met Evy Gruyaert) per mail en individuele begeleiding van een ervaren consultant. Concreet :

1. Je neemt deel aan één van de tien startworkshops in februari. De workshops in West-Vlaanderen worden georganiseerd in samenwerking met de POM West-Vlaanderen en gaan door op :

-          27 februari van 9.00 tot 12.00 uur in Brugge bij het Agentschap Ondernemen

-          13 maart van 9.00 tot 12.00 uur in Kortrijk bij Voka KvK

  • Tijdens de Opwarming krijg je op interactieve wijze een speedcursus MVO
  • In de Samen lopen! fase begint het echte werk. Je ontdekt wat www.mvovlaanderen.be voor jou kan betekenen. Dankzij de MVO-fit-o-meter bepaal je reeds je eerste MVO score. Je krijgt er ook de concrete ervaringen van een bedrijf dat succesrijk met MVO omgaat te horen.  Tenslotte maak je kennis met het verdere trainingsprogramma.
  • Tijdens het Afkoelen en stretchen leer je de netwerkpartners kennen en welke activiteiten ze organiseren rond MVO. Misschien zit er iets bij voor jou?

2. Vervolgens ontvang je 10 mails. Tussen elke mail zitten twee weken. Hierin introduceert jouw MVO-coach Evy Gruyaert je via een filmpje, tips en praktijkvoorbeelden in MVO en ontvang je een MVO opdracht. Een korte beschrijving van wàt je gedaan hebt, hou je online bij. Verzamel de start-to-mvo badges bij het uitvoeren van de acties en merk hoe je steeds beter gaat lopen. De gratis helpdesk antwoordt je vragen bij het begrijpen of uitvoeren van de opdracht.

3. Om je inspanningen te bespreken of om nog wat dieper te graven in MVO kan je beroep doen op een halve dag gratis individuele begeleiding van het adviesbureau Sustenuto. Opgelet: enkel deelnemers die het parcours goed afleggen kunnen beroep doen op deze begeleiding. Dit betekent dat:

  • je aanwezig moet zijn op de start-to-mvo startworkshop
  • je alle digitale badges verzamelt en de resultaten ervan bijhoudt in het online logboek
  • jouw werk de jury overtuigt dat jij één van de 60 begeleidingen verdient