Slim bouwen, levenslang comfort

De Open Bedrijvendag - 6 oktober 2013: De volledige ´site Veurne´ is te bezoeken, met:

  • Demonstraties van houtskeletbouw, blowerdoortest, zonnepanelen en duurzame verftechnieken. Je kan de starters/gebruikers van de site aan het werk zien, ze staan u graag te woord en zullen uw vragen beantwoorden.
  • VormingPlus stelt zijn deuren open. Scholen, kennisinstellingen en opleiders zijn aanwezig.
  • Zonnewindt vzw geeft gratis bouwadvies (breng je plan mee), voert scans uit en stelt Grow2build voor tijdens een tentoonstelling met demonstraties.

De site Veurne werd door de Provincie West-Vlaanderen aangekocht in het kader van het EFRO D2 project ´Actie voor Starters´. De POM West-Vlaanderen staat, in opdracht van de Provincie, in voor de verdere optimalisatie en exploitatie van de site.
De doelstelling van de samenwerking is drieledig:

  • Het bekomen van een globale werking rond het thema ´duurzaam bouwen, renoveren en wonen´.
  • Bedrijvigheid rond duurzaam bouwen en renoveren stimuleren en ondersteunen en het netwerk bevorderen. De ´site Veurne´ sensibiliseert rond ´duurzaam bouwen en renoveren´ en zal een actieve rol spelen in het sensibiliseren van de KMO´s en bedrijven, de particulieren, de non-profit sector en de overheid.
  • Duurzaam bouwen en renoveren omvormen tot een competitieve, duurzame en innoverende sector.

De fysieke verankering: de ´site Veurne´:

  •  De ´site Veurne´ focust zich vooral op ´duurzaam renoveren´
  • De uitbouw van deze locatie gebeurt rond vier verschillende pijlers.

* Het starterspunt: beschikt over 5 ateliers, 3 kantoren, een keukengedeelte, een meetingpoint en vergaderzalen.
* Het opleidingspunt: heeft als doel het faciliteren van ´opleidingen, infosessies en workshops door derden´. Iedere partner, organisatie, of ´duurzaam bouw´ gerelateerd bedrijf kan gebruik maken van de infrastructuur.
* Het adviespunt: Zonnewindt vzw, de kennispartner van het Provinciaal Steunpunt voor duurzaam bouwen en wonen, geeft van hieruit advies aan de particulieren, de non-profit sector en de lokale besturen over gans de provincie.
* Het toonpunt: is het woonhuis dat op de site is gelegen. Het woonhuis zal als toonpunt fungeren om ´duurzaam te renoveren´. Er zijn demoboxen aanwezig.

Grow2Build in een notedop:
In dit project werken verschillende partners uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en België samen rond het gebruik van vlas en hennep als grondstof in bouwmaterialen. Dit en nog veel meer krijgt u te zien, te horen en te voelen op 6 oktober 2013.

De site ´duurzaam bouwen en renoveren´ te Veurne, is een samenwerking tussen POM West-Vlaanderen, de Provincie West-Vlaanderen (de gebiedswerking Westhoek en het Steunpunt duurzaam bouwen - met als kennispartner Zonnewindt vzw) en RESOC Westhoek. Starters met focus ´duurzaam bouwen en renoveren´ kunnen hier terecht voor het huren van ateliers en burelen. Zonnewindt vzw, gevestigd op de site Veurne, geeft bouwadvies over gans de provincie West-Vlaanderen.


Adres:

Pannestraat 142
8630 Veurne
T 058 77 90 13