Proximus biedt glasvezel aan West-Vlaamse bedrijven

Op bijna alle grote bedrijventerreinen ligt glasvezel van Proximus. Meerdere honderden bedrijven zijn al rechtstreeks aangesloten op deze digitale snelweg.

Glasvezel is als een autosnelweg, maar dan zonder files. Bedrijven die op glasvezel zitten, zien hun productiviteit stijgen dankzij de toepassingsmogelijkheden van hogesnelheidsverbindingen, bvb. bedrijfskritische applicaties, thuiswerken, ‘cloud’ toepassingen.

Glasvezel op bedrijventerreinen

Snel breedbandinternet is zonder meer de toekomst. Het dataverkeer stijgt jaar na jaar. Steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet, men gebruikt steeds meer het net om massa’s data uit te wisselen. Glasvezel biedt een ultieme breedbandervaring met razendsnelle download- en uploadsnelheden met daarenboven een adembenemende reactiesnelheid voor het uitwisselen van data. Het is daardoor de ideale basis om optimaal te kunnen werken met de nieuwste toepassingen, bv. in de cloud.

De voorbije tien jaar heeft Proximus meer dan 7 miljard euro geïnvesteerd in zijn performante vaste en mobiele netwerk en de komende jaren blijft Proximus jaarlijks 900 miljoen euro investeren. Proximus bracht glasvezel al tot in de straat met zijn VDSL2-technologie, beschikbaar voor 90% van de bevolking. Daarmee staat het bedrijf in de Europese top 3, na Zwitserland en Luxemburg. Dankzij de vectoringtechnologie kunnen klanten die zijn aangesloten op het VDSL-netwerk een internetsnelheid krijgen tot 70 Mbps.

Daarbovenop maakt Proximus versneld werk van het rechtstreeks aansluiten van bedrijven op glasvezel op bedrijventerreinen. Parallel wil Proximus voor het mobiele gedeelte alle bedrijfsterreinen in West-Vlaanderen 4G-bereik bieden tegen eind 2015.
Glasvezel voor bedrijven laat down- en uploadsnelheden toe met gewaarborgde snelheden van 1 Gbps en meer. De technologie biedt enorme evolutiemogelijkheden qua snelheid en capaciteit. Bovendien kan ze efficiënt worden verrijkt met optionele diensten zoals: gegarandeerde ‘end-to-end’ beschikbaarheid van de netwerkverbinding, back-up via het mobiele netwerk en beveiligingsmogelijkheden (cybersecurity).

Lage aansluitingskosten

Om glasvezel toegankelijk te maken voor de West-Vlaamse bedrijven installeerde Proximus zones waar bedrijven kunnen aansluiten op het glasvezelnetwerk voor een forfaitaire prijs. De telecomoperator neemt zelf een deel van de aansluitingskosten voor zijn rekening.
Op 112 van de 125 (of 89%) regionale bedrijventerreinen in West-Vlaanderen kunnen bedrijven overstappen op glasvezel voor een forfaitaire instapkost: een bedrijf kan zich al voor 1000 euro laten aansluiten op glasvezel (met een contract van 5 jaar)(2000 euro voor een contract van 3 jaar). Dat bedrag ligt een heel eind onder de reële aansluitingskosten. Zo wil Proximus glasvezel toegankelijk maken voor alle bedrijven.”

Bij de eenmalige aansluitingskost van 1000 (of 2000) euro komt uiteraard nog een maandelijks abonnementsgeld.

Ook voor uw bedrijf?

Wil u weten of glasvezel voor uw deur ligt, neem dan een kijkje op www.proximus.be/glasvezel  of stuur een mailtje naar glasvezel@proximus.com