POM West-Vlaanderen trots op Agristo met bekroning ‘Leeuw van de Export’.

De jury van Flanders Investment & Trade (FIT) bekroont met zijn ‘Leeuw van de Export’ jaarlijks Vlaamse bedrijven die in het afgelopen jaar een uitzonderlijke uitvoerprestatie geleverd hebben. Agristo verzilverde de nominatie in de categorie ‘grote bedrijven’ en haalde het van Biobest uit Westerlo en  Vermeiren Princeps nv uit Bornem. De jury vond vooral de Vlaamse verankering van het bedrijf een groot pluspunt.

Agristo voert zijn meer dan tweehonderd ingevroren aardappelproducten uit naar 116 landen. In 2013 boekte Agristo een omzet van ruim 242 miljoen euro, voor 99 procent in het buitenland gerealiseerd. Voor Filip Wallays, Sales Director bij Agristo, is export een bestaansreden. “Wij exporteren 99 procent waarvan 35 procent buiten Europa, eigenlijk zien we export binnen Europa niet meer als export.”

Met de erkenning van Agristo ziet POM West-Vlaanderen haar keuze om de voedingscluster, naast Blue Energy, Nieuwe Materialen en Mechatronica, te versterken, bevestigd. De Fabriek voor de Toekomst Voeding blijft inzetten op het creëren van een gepaste voedingsbodem voor het behoud en de verdere ontwikkeling van de West-Vlaamse voedingsindustrie, dit in nauwe samenwerking met de partners uit overheid, kennis- en wetenschapsinstellingen, hoger onderwijs en bedrijfsleven.

De Fabriek voor de Toekomst wapent West-Vlaamse bedrijven uit de voedingssector om hun positie de komende jaren zowel nationaal als internationaal te behouden en zelfs te versterken. Met haar Fabrieken voor de Toekomst draagt de POM West-Vlaanderen bij tot de door de jury gelauwerde verankering.

Onze welgemeende felicitaties aan Agristo!