POM West-Vlaanderen mee in de kijker op Open Bedrijvendag in Greenbridge

Ter gelegenheid van Open Bedrijvendag op zondag 5 oktober 2014 stelde GreenBridge in Oostende de deuren open voor een unieke kijk achter de schermen. De projecten en acties van de POM West-Vlaanderen in het kader van de Fabriek voor de Toekomst Blue Energy, Cleantech en Duurzaam Ondernemen stonden op deze dag mee in de kijker.

Greenbridge is het West-Vlaamse wetenschapspark van de Universiteit Gent, gelegen in de achterhaven van Oostende. Greenbridge begeleidt specifiek hightech starters en/of spin-offs bij de uitbouw van hun onderneming. De rest van het wetenschapspark is open voor meer ervaren bedrijven met mogelijkheid voor demonstratie en monitoring van innovatieve energietechnieken.

Greenbridge groeit meer en meer uit tot dè broedplaats voor alles wat met cleantech en duurzaam ondernemen te maken heeft. Om dit te versterken verhuist de POM West-Vlaanderen in november haar afdeling Duurzaam Ondernemen. Zij biedt een heel gericht aanbod op het vlak van duurzaam ondernemen, energiebesparing en hernieuwbare energie voor de West-Vlaamse ondernemers.

In Greenbridge wordt ook de Blue Energy corner verder uitgebouwd: De verschillende acties van de POM West-Vlaanderen in het kader van de Fabriek voor de Toekomst Blue Energy krijgen er de nodige visibiliteit. Ook de Cleantech Antenne West-Vlaanderen houdt kantoor in Greenbridge om de implementatie van cleantech bij bedrijven te ondersteunen.