POM West-Vlaanderen lanceert supporterscampagne 'Zet de Stap'

Op dinsdag 24 maart gaf de POM West-Vlaanderen via zijn initiatief ‘Actie voor Starters’  het startschot voor de campagne ‘Zet de Stap’. Met deze campagne worden prestarters en startende ondernemers op een ludieke manier aangemoedigd om de stap naar het ondernemerschap te zetten.

Om de West-Vlaamse economie van zuurstof te blijven voorzien, werd een campagne uitgedacht om de drempel richting ondernemerschap te verlagen. Een CreaLINK, een team startende, creatieve ondernemers, kreeg de uitdagende opdracht om de campagne ineen te steken. Het eindresultaat is een echte ‘supporterscampagne’ waar vier sterke ondernemers in de rol kruipen van fervente supporter.  Michèle Sioen (Sioen Industries), Steve Van den Kerkhof (Plopsa Group), Dominique Persoone (The Chocolate Line) en Jan Verheyen (filmregisseur) moedigen prestarters en startende ondernemers aan om de stap naar het ondernemerschap in West-Vlaanderen te zetten.

Actie voor Starters richt zich vooral op jonge ondernemers en trok voor deze campagne resoluut de digitale kaart. Een belangrijk onderdeel van de campagne ‘Zet de Stap’ is het uitdelen van digitale sjaals. Jonge ondernemers kunnen aangemoedigd worden door één van onze bekende ondernemers met een gepersonaliseerde sjaal. Via de website www.zetdestap.be maak je de sjaal aan en plaats je die op Facebook of LinkedIn. Iedere jonge ondernemer kan zo zijn eigen supporterslegioen achter zich scharen.

Wedstrijd: win een peptalk

Naast de rol van supporter engageerden onze ondernemers zich ook om elk een peptalk weg te geven. Wie naar de website surft, kan één van de vier ondernemers kiezen en zich inschrijven om een persoonlijke peptalk te winnen. De eerste honderd deelnemers voor deze peptalk krijgen bovendien als blijvende herinnering een echte supportersjaal toegestuurd.

Met deze campagne blijft de POM West-Vlaanderen samen met Ondernemerscentra West-Vlaanderen intensief het ondernemerschap in West-Vlaanderen  stimuleren en ondersteunen. Starters, tot vijf jaar actief, kunnen in West-Vlaanderen terecht in een hecht netwerk van 16 Werkpanden waar ze ook op inhoudelijke begeleiding kunnen rekenen.  

Met het strategisch economische  beleidsplan West Deal wil de POM West-Vlaanderen in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen de basisvoorwaarden creëren voor een duurzame economische transformatie. Onder de noemer Start West (één van de zes prioriteiten), wordt het startersbeleid in onze provincie verder uitgebouwd. Via het initiatief ‘Actie voor Starters’ blijft West-Vlaanderen zijn starters ondersteunen.

Bekijk onze acties en wedstrijden op www.zetdestap.be


Meer info:     
Actie voor Starters
Nancy Moyaert - Ilse Defruyt
E nancy.moyaert@pomwvl.be - ilse.defruyt@pomwvl.be
T 050 40 73 54 - 050 40 72 61
www.actievoorstarters.be