Nog 3 nieuwe bedrijven ondertekenen het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen

Op donderdag 26 september 2013 gaan Mint Europe (Roeselare), Vanden Broele Groep (Brugge) en Zeebrugge Food Logistics (Zeebrugge) over tot de ondertekening van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

Bedrijven die het Charter ondertekenen  engageren zich om ‘Duurzaam Ondernemen’ te integreren in hun bedrijfsbeleid en om een continue verbetering na te streven van hun economische, sociale en milieuprestaties.
Duurzame acties binnen de bedrijfsvoering worden gedragen door de werknemers, met oog voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf en conform de sociale en milieuwetgeving. Zij stralen dit positief engagement  en hun voorbeeldfunctie ook uit naar de buitenwereld.

Het Charter ondersteunt de bedrijven bij het structureren van dit beleid. Tien thema’s vormen de ankerpunten waaraan jaarlijks concrete doelstellingen en acties gekoppeld worden, waarop het bedrijf geauditeerd wordt. Bij een positieve evaluatie ontvangen deze bedrijven het jaarcertificaat in 2014.

Het West‐Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een initiatief van POM West‐Vlaanderen, VOKA Kamer van Koophandel West‐Vlaanderen en Bureau Veritas Certification, met de steun van de provincie West‐Vlaanderen.
De ondertekening vindt plaats bij  Cayman, Lieven Bauwensstraat 35 te 8200 Brugge. Eerder dit jaar gingen reeds 19 bedrijven over tot ondertekening.  Het totaal aantal Westvlaamse ondertek enaars van het Charter Duurzaam Ondernemen bedraagt nu 135.

Meer info?

Philippe Tavernier, Directeur Duurzaam Ondernemen, POM West‐Vlaanderen philippe.tavernier@pomwvl.be   050 40 73 58

Bart Vansevenant, Regioverantwoordelijke Brugge-Oostende-Veurne en coördinatie VOKA bart.vansevenant@voka.be   0477 31 80 85

Alle informatie over het Charter via www.charterduurzaamondernemen.be

Overzicht activiteiten ondertekenaars

Mint Europe N.V.- Roeselare
Advies bij het verwerven van subsidies en het beheren van subsidiedossiers voor bedrijven en organisaties met maximale slaagkansen en optimaal subsidieresultaat.

Vanden Broele Groep - Brugge
Vanden Broele Uitgeverij, Cayman (consultancy en design), Vanden Broele (communicatiebouw) en Novado (IT ondersteuning)

Zeebrugge Food Logistics - Zeebrugge
Diepvries- en temperatuur gecontroleerde logistieke activiteiten  (o.a. opslag  en  Value-Added Logistics ); AEO- en BRC-gecertificeerd.