Make de Westhoek Great Again!

Gezocht: ondernemers, medewerkers en studenten met een hart voor de Westhoek

POM West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen organiseren op 14 en 15 februari in Ieper de inspiration bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again’. Studenten, ondernemers en medewerkers brainstormen samen om concrete ideeën te vinden om een nieuwe regionale dynamiek op te wekken. Dit initiatief maakt deel uit van een provinciaal actieplan om het economisch leven in de Westhoek te laten bruisen.

De Westhoek is een streek met heel wat troeven om te wonen, te werken en te ondernemen. Die sterktes worden in de regio Ieper-Poperinge-Veurne-Diksmuide nu al uitgespeeld en gepromoot om jonge gezinnen, afgestudeerden en dynamische ondernemers van buitenaf te overtuigen om te wonen en te werken in de Westhoek.

“Vanuit de buik van de Westhoek kunnen de ondernemers zélf ook in de driver’s seat plaatsnemen en acties ontwikkelen om onze regio aantrekkelijker te maken en oplossingen te bedenken om het economisch leven extra te laten bruisen”, zegt Christophe Dhaene, regiovoorzitter Ieper van Voka West-Vlaanderen. “We kunnen zélf de handen aan de ploeg slaan. Een hefboom om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen, is het innovatiebootcamp ‘Make de Westhoek Great Again!’ in Ieper. Wij roepen ondernemers op om concreet mee te denken. Om de betrokkenheid te verhogen, spreken wij meteen ook ondernemende medewerkers en studenten aan. Studenten kunnen ons vertellen wat er in onze regio ontbreekt om hier na hun studies terug te keren. Ondernemers kunnen met ons delen waar ze wakker van liggen en wat ze veranderd zouden willen zien. Deze confrontatie zal ongetwijfeld inspirerende ideeën opleveren, rond bv. hoogstaande architectuur als onderdeel van employer branding, alternatieve mobiliteit, veiligheid, nieuwe vormen van (mobiele) dienstverlening op bedrijventerreinen…”.

Vrijdagavond 14 februari worden in het Ondernemerscentrum van de POM in de Grachtstraat in Ieper teams gevormd van ondernemers, ondernemende medewerkers en studenten. Met bedrijfsexperts brainstormen ze over duurzame antwoorden op de uitdagingen van vandaag en morgen. Hun favoriete idee werken ze concreet uit (inclusief businessplan en/of financieel plan). Dat wordt op zaterdagochtend 15 februari gepresenteerd aan een jury bestaande uit Emmily Talpe (burgemeester van Ieper), Christof Dejaegher (voorzitter provincieraad), Christophe Dhaene (regiovoorzitter Ieper Voka West-Vlaanderen), Bert Mons (algemeen directeur Voka West-Vlaanderen) en Nele Dekeyser (algemeen coördinator Ondernemerschap POM West-Vlaanderen). De winnaars worden voor hun creativiteit beloond met leuke prijzen.

“Bedrijven in de Westhoek vinden moeilijk de juiste werkkrachten en lokale talenten overbruggen grote afstanden om ergens anders hun brood te verdienen”, aldus Nele Dekeyser. “Met dergelijke acties willen we dit veranderen. We hopen om veel ideeën te vinden om de vele troeven van deze mooie regio te onderstrepen en te versterken. Er volgen nog heel wat andere acties om de regionale ondernemers te motiveren om samen in de Westhoek te blijven investeren.”

Meer info: www.pomwvl.be/westhoek

Nele Dekeyser                                                 Jonas Plouvier

POM West-Vlaanderen                                    Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

T +32 476 70 57 42                                       T +32 477 98 63 88

E nele.dekeyser@pomwvl.be                            E jonas.plouvier@voka.be