Leanegem Awards van 4werk uitgereikt!

Na een schitterend avontuur van ongeveer anderhalf jaar kwamen de acteurs van Leanegem op 27 april samen voor de award-uitreiking die het Leantraject van West-Vlaamse bedrijven uit zowel de reguliere als de sociale economie samen hebben gelopen. Het was een parcours waarbij elk bedrijf een project op tafel legde en de collega’s ook ter plaatse afstapten om samen te brainstormen over mogelijkheden en oplossingen. Effenaf leerrijk om te zien hoe kleine dingen soms een wereld van verschil kunnen maken tot een “extreme make-over”-scenario dat werkelijk werd uitgevoerd.

Veltion stelde de resultaten op de werkvloer voor op deze slotshow, waarna het publiek kon stemmen voor “de publieksprijs”. Gastbedrijf TE Connectivity nam de deelnemers mee op de werkvloer om kennis te maken met de concrete realisaties van zelfsturende team’s en lean-fans allerhande. Onder het motto GO 4 BRILLANCE  en het ordewoord STOEV schuilt een ongelofelijke inzet met prachtige realisaties. Een dan de prijzen… net zoals in het echt waren er genomineerden voor het meest sprekende resultaat en voor de meest treffende aanpak. De jury kende de awards toe aan

  • ’t VEER voor het meest sprekende resultaat: van verlieslatend en dreigende sluiting van de afdeling naar winstgevend met een mooie uitspraak van een vakbondsafgevaardigde er bovenop: jammer dat ik straks op pensioen ga en maar zo kort kan genieten van de nieuwe werkwijze; het is zo tof!
  • Made in Inox voor de meest treffende aanpak: heel sterk proces met een optimale betrokkenheid van de medewerkers die hun eigen werkomgeving samen herontworpen hebben. Een bedrijf met echte liefde voor het vak en vakmanschap. Dit is een echte ‘extreme make-over’.
  • De publieksprijs kwam terecht bij de Oesterbank die deze prijs mag beschouwen als een soort ‘life-time achievement’ op vlak van LEAN. Ze zijn tenslotte al vele jaren concreet bezig, met mooie en inspirerende resultaten.

WAUW is uiteindelijk het woord waarmee we konden afronden!

Wauw voor de toffe mensen die  met mekaar kennis konden maken en mekaar inspireren op een open manier gedurende anderhalf jaar.

Wauw voor de winnaars en succes met hun prijs  die bestaat uit een lean-coaching-traject op maat!

Wauw voor de indrukwekkende, warme en professionele manier waarop Arne van VELTION de ondersteuning en jury heeft aangepakt.