Ostend Science Park zoekt bedrijven om mee in zee te gaan

 

Op 27 februari vond de lancering van Ostend Science Park plaats. Dit wetenschapspark, een initiatief van  UGent,  POM West-Vlaanderen en Haven Oostende, wil bedrijven aantrekken om nieuwe impulsen te geven aan de sterke blauwe economie in Oostende. e-BO Enterprises startte ondertussen als eerste bedrijf met de bouw van een nieuwe vestiging op de site.

Ostend Science Park slaat de brug tussen onderzoek en bedrijven en wil marien en maritiem onderzoek in Oostende verankeren. Zowel UGent als bedrijven voeren onderzoek op Ostend Science Park die de blauwe economie verder ontplooien. Op de uitgebreide site van meer dan 16 hectare kunnen bedrijven gebruik maken van de aanwezige testfaciliteiten en knowhow om nieuwe high end producten en diensten gelinkt aan de blauwe economie te ontwikkelen. 

Veelbelovende cluster

In Ostend Science Park, geleid door CEO Carl Devos, krijgen ondernemers de kans om vlakbij onderzoekers en researchinfrastructuur hun business uit te bouwen. Met het partnerschap Fabriek voor de Toekomst Blue Energy dat opereert vanuit Ostend Science Park en de uitbating van ht testplatform Blue Accelerator op zee ondersteunt POM West-Vlaanderen deze veelbelovende cluster.  

Boost voor blauwe economie

De Blauwe Economie is één van de vijf actiedomeinen van Haven Oostende. De energietransitie versnelt de nood aan extra ruimte. De offshore energie activiteiten spelen zich nu hoofdzakelijk af in de voorhaven van Oostende. Dankzij de oprichting van Ostend Science Park kunnen bedrijven die niet dagelijks de zee op moeten, maar toch in de Blauwe Economie actief zijn, zich verder ontwikkelen. De aanwezigheid van internationale bedrijven en performante testinfrastructuur zal een hefboom zijn om nieuwe bedrijven aan te trekken en zet Oostende op de kaart als kennisregio. 

e-BO Enterprises

Met e-BO Enterprises zette al een eerste bedrijf de stap naar Ostend Science Park. Het Ieperse bedrijf van CEO Christophe Dhaene is gespecialiseerd in het ontwikkelen van veilige platformen voor de distributie van content, netwerkbeheerdiensten, cloud computing en infrastructuurbeheer. e-BO zocht een geschikte locatie om hun activiteiten in de offshore sector op te voeren. De nieuwe vestiging van e-BO Enterprises zal 10.000m² groot zijn en 140 medewerkers huisvesten.

Op Ostend Science Park gaat nu op zoek naar bedrijven, uit binnen en buitenland, die het voorbeeld van e-BO Enterprises volgen. Bedrijven actief in de blauwe economie vinden hier dankzij de wisselwerking met de onderzoekers en de beschikbaarheid van real life testinfrastructuur de ideale voedingsbodem om hun business verder te ontwikkelen.

Lees het volledige persbericht

Bekijk de fotoreportage

Meer info: www.ostendsciencepark.be