Kennismaking met transport, logistiek en internationale handel tijdens studie- en informatiedagen.

POM West-Vlaanderen, VDAB, LOGOS en het Havenbestuur Zeebrugge laten bezoekers van de Studie- en informatiedagen (SID-in) kennis maken met de sector van transport, logistiek en internationale handel. Tijdens de laatste editie van de SID-in (5-7 februari in Kortrijk Expo) kregen leerlingen, ouders, werkzoekenden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een gratis rondrit in de Haven van Zeebrugge. Deze rondrit ging door op zaterdagvoormiddag 14 februari.

Met dit nieuwe initiatief willen bovenstaande partners de link tussen onderwijs en arbeidsmarkt verder versterken. Op de SID-in-beurs kunnen bezoekers terecht voor allerhande vragen en informatie over verder studeren na het secundair onderwijs. Een belangrijke factor die de studiekeuze bepaalt, zijn de toekomstige carrièremogelijkheden die een opleiding biedt. Met de organisatie van de havenrondrit kregen de bezoekers van de SID-in-beurs de mogelijkheid om van dichterbij kennis te maken met de sector van transport, logistiek en internationale handel en de hieraan gerelateerde jobmogelijkheden. Door informatie over mogelijke studierichtingen te koppelen aan concrete arbeidsmarktinformatie, hopen we dat jongeren en werkzoekenden een meer bewuste en gemotiveerde studiekeuze kunnen maken.

Het versterken van de link tussen onderwijs en arbeidsmarkt is één van de kerndoelstellingen van de Academie voor de Toekomst. De Academie voor de Toekomst is een initiatief van de POM West-Vlaanderen en geeft vorm aan de sociale pijler van Fabrieken voor de Toekomst (www.fabriekenvoordetoekomst.be).