Het nieuwe Europese verpakkingsbeleid, de impact voor uw bedrijf

Op donderdag 27 april brengen het Belgisch Verpakkingsinstituut (IBE-BVI), Centexbel-VKC, Pack4Food, het Verpakkingscentrum & de Fabrieken voor de Toekomst een avond over de evolutie & impact van het beleid op de verpakkingswereld.

Verpakkingen zijn uiterst belangrijk om producten op een kwalitatieve manier tot bij de consument te brengen. Hiertegenover ervaren we de noodzaak om succesvolle oplossingen te introduceren voor gekende problematieken zoals zwerfvuil. Oplossingen waarin het gebruik van verpakkingen in gezonde, correcte balans zijn tot de kwaliteit van het product en de impact op de wereld. Vandaag ondergaat het Europees verpakkingsbeleid deze circulaire transformatie. Hoe bereidt Vlaanderen, zowel de overheid als de bedrijven, zich hierop voor? Evolueren we naar een tijdperk met minder verpakkingen, minder zwerfvuil, minder fossiele grondstoffen? 

Dit evenement is het eerste in een reeks van drie. In het najaar volgt een evenement rond Smart Packaging, om volgend jaar de reeks af te sluiten met een compleet dagprogramma met beurs, B2B-ontmoetingen, en een educatief luik.

​Het programma bekijken en inschrijven, doet u hier: www.fabriekenvoordetoekomst.be/packcontact_regelgeving17.