Regionale dynamiek tijdens hackaton ‘Make de Westhoek Great Again’

POM West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen sloegen op 14 en 15 februari de handen in elkaar tijdens de inspiration bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again’. Een 35-tal studenten, ondernemers en medewerkers lieten in Ieper hun ideeën de vrije loop met als doel die typische regionale dynamiek een extra boost te geven. 

Dat de Westhoek een streek is met heel wat troeven om te wonen, te werken en te ondernemen was het vertrekpunt van de hackaton vorig weekend. Ondanks een volle week studeren of werken achter de kiezen was er vrijdagavond tot in de late uurtjes heel wat inzet en enthousiasme bij de deelnemers tijdens de teambuildingsproeven en creativiteitsoefeningen. Dit alles monde zaterdagochtend uit in een stroom van ideeën die gebundeld werden op een heuse ideeënwall. Elk van de 6 teams werkte daarna het meest haalbare idee uit tot een pitch en trotseerden daarmee de jury met onder andere Emmily Talpe (burgemeester Ieper), Christof Dejaegher (burgemeester Poperinge), Christophe Dhaene (CEO e-BO Enterprises en regiovoorzitter Ieper van Voka West-Vlaanderen) en Bert Mons (algemeen directeur Voka West-Vlaanderen).

Bedoeling is nu om samen verder invulling te geven aan de geformuleerde ideeën en deze uit te werken in concrete acties.

Meer info: Nele Dekeyser (nele.dekeyser@pomwvl.be)