Regionale dynamiek tijdens hackaton ‘Make de Westhoek Great Again’

POM West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen sloegen op 14 en 15 februari de handen in elkaar tijdens de inspiration bootcamp ‘Make de Westhoek Great Again’.

Een 35-tal studenten, ondernemers en medewerkers lieten in Ieper hun ideeën de vrije loop met als doel die typische regionale dynamiek een extra boost te geven. Dit resulteerde in 6 frisse pitches onder het toeziend oog van de juryleden Emmily Talpe, Christof Dejaegher, Christophe Dhaene en Bert Mons.

Dat de Westhoek een streek is met heel wat troeven om te wonen, te werken en te ondernemen was het vertrekpunt van de hackaton vorig weekend. Ondanks een volle week studeren of werken achter de kiezen was er vrijdagavond tot in de late uurtjes heel wat inzet en enthousiasme bij de deelnemers tijdens de teambuildingsproeven en creativiteitsoefeningen. Dit alles monde zaterdagochtend uit in een stroom van ideeën die gebundeld werden op een heuse ideeënwall. Elk van de 6 teams werkte daarna het meest haalbare idee uit tot een pitch en trotseerden daarmee de jury met onder andere Emmily Talpe (burgemeester Ieper), Christof Dejaegher (burgemeester Poperinge), Christophe Dhaene (CEO e-BO Enterprises en regiovoorzitter Ieper van Voka West-Vlaanderen) en Bert Mons (algemeen directeur Voka West-Vlaanderen).

“De drive en het enthousiasme die we voelden tijdens de pitches was aanstekelijk”, vertelt Nele Dekeyser, algemeen coördinator Ondernemerschap bij POM West-Vlaanderen. “Het was duidelijk dat de deelnemers een groot hart voor de Westhoek hebben. De deelnemers verrasten ons met heel wat bruikbare ideeën.”

“Nu is het tijd voor de next steps”, vult Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen aan. “Tijdens de pitches, konden we de haalbaarheid van elk idee challengen. Het is de bedoeling om samen verder invulling te geven aan de geformuleerde ideeën en die uit te werken in concrete acties. De ideeën werden geclusterd rond twee categorieën ‘Ondernemen in de Westhoek’, (Be)leven in de Westhoek. Wordt vervolgd!”

Meer info: Nele Dekeyser (nele.dekeyser@pomwvl.be)