Noodzakelijke documenten voor Franse werknemers in West-Vlaamse bedrijven

Frankrijk is sinds dinsdag 17 maart vanaf  's middags in lockdown. De Franse president Emmanuel Macron nam deze maatregel om de opmars van het coronavirus in zijn land te stuiten. Door de lockdown zijn enkel noodzakelijke verplaatsingen toegestaan: boodschappen doen, medische zorg krijgen of gaan werken. Veel West-Vlaamse bedrijven hebben Franse werknemers in dienst. Zij krijgen toestemming om zich naar hun werk verplaatsen, maar moeten twee documenten kunnen voorleggen:

  1. een attest, ter beschikking gesteld door de Franse staat en in te vullen door de werknemer waarmee hij/zij verklaart dat zijn/haar verplaatsing gewettigd is. Dit attestation de déplacement dérogatoire kan u hier downloaden.
  2. een document, opgesteld door de werkgever die verklaart dat de verplaatsing van de werknemer noodzakelijk is voor de uitoefening van activiteiten die niet kunnen worden georganiseerd in de vorm van telewerken of dat de professionele verplaatsing niet uitgesteld kan worden. Dit document justicatif de déplacement professionel kan u hier downloaden.

Meer informatie en nieuwe updaties van de Franse overheid vindt u op deze link.