Expositie met Cowboy Henk illustreert de vele voordelen van offshore windenergie

Op vrijdag 21 augustus opende POM West-Vlaanderen op de Spinoladijk in Bredene de tentoonstelling ‘Offshore windenergie, een zee van voordelen’. De expositie bestaat uit tien schilderijen waarin Cowboy Henk de troeven van windenergie op zee in de kijker zet. Naast de tentoonstelling wordt er ook een folder en website www.koningzeewind.be gelanceerd om offshore windenergie bij een groter publiek bekend te maken.
 
De offshore windindustriesector is de laatste tien jaar aan een stevige opmars bezig. Tegen eind 2020 leveren de Belgische windmolenparken een maximaal vermogen van 2,2 gigawatt, evenveel als twee moderne kerncentrales. Deze energieproductie volstaat om tot 2 miljoen huishoudens van energie te voorzien. België is hiermee de op drie na grootste offshore windenergieproducent ter wereld.
 

Zee van jobmogelijkheden

De offshore windenergiesector creëert heel wat verschillende jobs op zee, in de haven en in het binnenland. Door het stijgend aantal windmolens op zee zal het aantal jobs in de toekomst alleen maar toenemen. Grootste uitdaging voor de groeiende branche is het vinden van gekwalificeerd personeel. Voor veel Vlamingen is deze sector nog onbekend terrein. En onbekend is onbemind.

Cowboy Henk

Het duo Herr Seele en Kamagurka werd ingeschakeld om een reeks cartoons te schilderen waarin hun geesteskind Cowboy Henk op een ludieke manier de pluspunten van windmolens illustreert. Elk kunstwerk is voorzien van een korte informatieve tekst. Samen met deze expositie lanceerden we ook een bijhorende folder en een website met nuttige informatie om de troeven van offshore windenergie bij een groter publiek bekend te maken.

De expositie kan vanaf 21 augustus tot eind september op de Spinoladijk in Bredene bezocht worden. De cartoons en bijhorende informatie staan ook op www.koningzeewind.be.

Bekijk hier de reportage van Focus-WTV.