Energiejacht voor bedrijven

Wat is de Energiejacht?

Tijdens de Energiejacht proberen de deelnemers op vier maanden tijd zo veel mogelijk energie te besparen. Via de website www.energiejacht.be kun je je meterstanden van gas, elektriciteit en water invoeren om je energieverbruik en-kosten op de voet te volgen. Vanaf december ontvang je wekelijks verse energietips. Trouwe deelnemers belonen we met leuke prijzen en interessante kortingen.
“Ik ben iemand die al lang zijn meterstanden van gas en elektriciteit noteert en met de website van de Energiejacht heb ik daarvoor een handige tool.” (André, Merksem)


Hoe verloopt de Energiejacht?

 1. Registreer je als bedrijf. Dat kan vanaf 1 oktober 2013 op www.energiejacht.be. Maak eerst een persoonlijke gebruikersnaam aan en creëer een eigen energiegroep met de naam van het bedrijf.
 2. Ga naar het startmoment in je provincie. Hier krijg je alle verdere informatie over de campagne.
 3. Trommel alle collega’s binnen het bedrijf op om samen mee te doen met de energiegroep van het bedrijf. Ook zij kunnen zich registreren via de website.
 4. Volg met een of meer mensen de opleiding tot energiemeester. Tijdens die cursus word je klaargestoomd als energie-expert, leer je mensen uit je groep te motiveren en krijg je pakken tips uitgereikt.
 5. Voer regelmatig je meterstanden in. Het jachtseizoen loopt van 1 december 2013 tot 31 maart 2014. Volg in die periode onze tips en voer regelmatig – liefst wekelijks – je meterstanden van gas- en/of elektriciteit in op www.energiejacht.be.
 6. Geniet van je besparing!

Via de handige tool op de site krijg je een direct zicht op je energieverbruik. Je ziet meteen hoeveel je bespaart. Zo merk je wat de besparingstips concreet opleveren. En kun je ze delen met collega’s. Vorig jaar bespaarden de deelnemers gemiddeld 10 % (of 141 euro) op hun energieverbruik.

“We klokten af op gemiddeld meer dan 20 % energiebesparing. Sommige deelnemers zagen hun energiefactuur zelfs met 1/3 dalen. Daar waren niet eens investeringen voor nodig.” (Chris, Dendermonde)

Hoe kan mijn bedrijf meedoen?

Dit jaar kunnen ook bedrijven meedoen aan de Energiejacht. De deelnameprijs hangt af van het aantal werknemers:

 • 1-200 werknemers = 200 euro
 • 201-500 werknemers = 400 euro
 • 501-5000 werknemers = 500 euro


Welke voordelen zijn er voor mijn bedrijf aan verbonden?

 • Je bedrijf doet mee met eigen energiegroep(en)
 • Een of meerdere personen binnen je bedrijf krijgt een opleiding tot energiemeester (in eigen provincie)
 • Werknemers besparen 141 euro (of meer) op hun energiefactuur
 • Deelname kadert binnen het maatschappelijk engagement
 • Je ontvangt campagnemateriaal om te verdelen binnen het bedrijf
 • Uw bedrijf krijgt enige zichtbaarheid op het jaarlijks afsluitend provinciaal event
 • Een volledig uitgewerkte actie rond energie-efficiëntie waar werknemers ook rechtstreeks baat bij hebben


Welke rol speelt de POM?

 • De POM zorgt voor werving en promotie naar bedrijven (o.a. via nieuwsbrief).
 • De POM stimuleert de deelnemers aan het West-Vlaams Charter duurzaam ondernemen om de Energiejacht op als een van de actiepunten in hun jaarprogramma op te nemen.
 • Indien voldoende bedrijven deelnemen zal de POM een ervaringsuitwisselingssessie rond de Energiejacht bij de bedrijven organiseren.


Meer info :

philippe.tavernier@pomwvl.be
marc.steens@bblv.be