Duurzaam bezig? Pak er mee uit!

In de sociale economie werken heel wat ondernemingen en organisaties aan duurzaamheid. Die inspanningen zijn voor hun klanten, medewerkers en andere stakeholders niet altijd zichtbaar. Een duurzaamheidsrapport dat alle initiatieven en cijfers netjes samenbrengt, biedt hiervoor een oplossing.

Maar hoe pakt u dat aan? Dat is minder moeilijk dan u zou denken. Via een vorming en een lerend netwerk stelt u zelf zo’n rapport samen en volgend jaar is de eerste editie over uw organisatie al klaar. Al lerend maken dus. Dit is bovendien een uniek opleidingstraject met, voor en door beschutte en sociale werkplaatsen en de lokale diensteneconomie.

Het LDE-decreet bevat een verplichting om te rapporteren aan de hand van een duurzaamheidsverslag. Een duurzaamheidsverslag is niet verplicht in de regelgevingen beschutte en sociale werkplaatsen maar door gratis opleidingssessies te voorzien, wil het Departement Werk en Sociale Economie ondernemingen blijvend stimuleren om de duurzaamheidsverslaggeving toe te passen.

Deze opleiding is enkel toegangelijk voor sociale en beschutte werkplaatsen en Lokale Diensteneconomie initiatieven. Twijfelt u of u in aanmerking komt? Contacteer Gil Stevens (telefonisch via 02 520 12 41).

Er worden 4 trajecten aangeboden. Elk traject bestaat uit 4 ateliers van een halve dag.

Voor West-Vlaanderen gaan de opleidingen door in Brugge (Vlaams Administratief Centrum, Koning Albert I-laan 1-2, 8200 Brugge

  • Atelier 1                28/10/2016        14u-17u
  • Atelier 2                08/11/2016        14u-17u
  • Atelier 3                21/11/2016        14u-17u
  • Atelier 4                13/12/2016        14u-17u

Inlichtingen en inschrijven via http://www.werk.be/formulier/opleiding-duurzaamheidsverslaggeving