Eerste digitale beurs voor foodprofessionals

Op maandag 21 september organiseerden we de eerste digitale vakbeurs met lokale voeding als centraal thema. Bijna honderd hoeve- en streekproducenten lieten er vijfhonderd foodprofessionals digitaal proeven van West- en Oost-Vlaamse lekkernijen.

Na de succesvolle eerste editie van de B2B-Smaakmarkt vorig jaar in Kortrijk, was het plan om in maart 2020 een tweede editie in de Ghelamco Arena in Gent te organiseren. Het coronavirus besliste er anders voor. “Eerst wilden we de B2B-Smaakmarkt uitstellen naar september maar omdat er weinig zekerheid was, schakelden we snel over naar een digitaal alternatief. De goede keuze, zo blijkt nu”, bevestigt Gaël Staelens van Hogeschool VIVES.

“Om de smaken, geuren en vooral gepassioneerde verhalen die de B2B-Smaakmarkt typeren zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, gingen we voor deze virtuele editie een samenwerking aan met een videoproductiehuis", vertelt Anke Allaert van 100% West-Vlaams. "Het Bataljon trok deze zomer naar de bijna 100 geregistreerde standhouders. Van elk van hen werd een video van 30 seconden gemaakt waarin ze zich kort voorstellen. Een win-win: honderd tevreden exposanten, prachtige video’s en werkgelegenheid voor een sector die veel annulaties te verwerken kreeg.”

Bekijk hier de video's van alle streek- en hoeveproducenten. Meer informatie op www.smaakmarkt.eu. Hier kan je producten zoeken via de kaart in eigen regio of filteren op type product, provincie, postcode en woonplaats en zelf digitaal proeven.

Lees hier het volledige persbericht.