De Crisis Code Cracker: geef uw business veerkracht in 3 stappen

Meer dan ooit hebben we voor onze maatschappij en economie nood aan slimme oplossingen. Nieuwe technologieën gebaseerd op data, automatisering en artificiële intelligentie zullen cruciaal zijn om de Belgische maakindustrie veerkracht te geven en zo onze welvaart te verzekeren. Maar disruptieve tijden bieden ook unieke kansen. Kansen om de zaken anders aan te pakken, nieuwe producten te ontwikkelen, efficiënter en duurzamer te produceren of zelfs nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. De uitdaging die maakbedrijven staat te wachten, is om zich zo snel mogelijk aan te passen aan de nieuwe realiteit van Covid-19. 

Om maakbedrijven een helpende hand te reiken ontwikkelde Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie, met steun van POM West-Vlaanderen de Crisis Code Cracker. Deze tool levert ondernemers in drie stappen een actieplan met concrete aanpak op om crisisbestendig te worden. De Crisis Code Cracker licht bedrijven grondig en pragmatisch door en gaat na hoe ze crisisbestendig kunnen worden. Naast de coronacrisis worden bedrijven ook geconfronteerd met de nakende Brexit, toegenomen concurrentie door globalisering, de klimaatverandering ... 

De Crisis Code Cracker helpt bedrijven om de keuzes op scherp te stellen, de juiste opties te kiezen en vervolgens met een concreet actieplan en realistische scenario’s aan de slag te gaan met innovatie. 

Wij helpen uw bedrijf resistent maken.

Maak nu online uw afspraak.

Meer weten over digitale transformatie? Ontdek hier het volledige aanbod.

De huidige realiteit onderstreept het belang van toenemende digitalisatie en automatisatie van bedrijfsactiviteiten en de nood aan digitale skills bij werknemers. Als onderdeel van het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen, werkt de POM samen met zijn partners een aanbod uit gericht op een digitale en duurzame transformatie van de industriële kmo’s en zijn medewerkers. Met een totaalpakket  aan scans, audits, implementatietrajecten, workshops, inspirerende webinars en investeringen in digitale technologieën verhogen we de veerkracht van West-Vlaamse bedrijven.