Creatief talent voor opdrachten gezocht


CreaLINK zoekt startende ondernemers uit de creatieve industrieën om in teams aan mooie opdrachten te werken.

Startende ondernemers zijn bij de Provincie West-Vlaanderen nog altijd aan het juiste adres voor de verdere uitbouw van hun zaak. Met het nieuwe project CreaLINK krijgen startende creatieve ondernemers de kans om in team uitdagende opdrachten aan te gaan. Deze opdrachten, zowel vanuit de private als de overheidssector, worden gepost op het community platform CreaHUB en kunnen uitgevoerd worden door een multidisciplinair team van creatievelingen die samen een CreaLINK wensen op te zetten.

Binnen CreaLINK worden opdrachten uit de private en de overheidssector uitbesteed aan multidisciplinaire teams van startende ondernemers uit de creatieve sectoren. De opdrachten worden bekend gemaakt via het platform CreaHUB; een interactieve community voor creatieve starters. Om voldoende teams te kunnen samenstellen, is het belangrijk om het netwerk van creatieve starters binnen de community te vergroten en  om nog  nieuwe starters vanuit de creatieve sector (ontwerpers, communicatiespecialisten, fotografen, webdesigners…) aan te trekken.

Deze teams krijgen een intense begeleiding van experten en coaches gedurende de uitvoering van de opdracht. Op die manier bouwen starters mooie referenties op terwijl ze hun netwerk uitbreiden en beroep kunnen doen op het advies van experten. Bovendien krijgen ze een pakket van inspirerende workshops en infosessies aangeboden vanuit het project CreaLINK. De opdrachtgevers krijgen op hun beurt een waaier aan creativiteit aangeboden binnen een professioneel kader. "Goed ondersteunde opdrachten helpen onze starters meer vooruit dan een subsidie hier of daar”, aldus Jean de Bethune,  gedeputeerde voor Economie en voorzitter van de POM West-Vlaanderen.

Info-event op 15 mei

Momenteel liggen er al tien mooie opdrachten op tafel. Voorwaarden voor deelname is dat de starter minder dan vijf jaar is opgestart met een eigen zaak en beschikt over een actief ondernemingsnummer. Op 15 mei zal tijdens een inspirerend event meer informatie gegeven worden aan de geïnteresseerde deelnemers. Startende ondernemers kunnen zich aanmelden via www.crealink.be of www.creahub.be.

CreaLINK is een initiatief van Ondernemerscentra West-Vlaanderen, Flanders Inshape, POM West-Vlaanderen en het Toegepast Vormingscentrum ondersteund door het Agentschap Ondernemen, met als doel startende ondernemers binnen de creatieve industrieën op een vernieuwende manier te ondersteunen.

Meer info over het project CreaLINK:
Stéphane Ronse – Ondernemerscentra West-Vlaanderen
Stephane.ronse@ocwest.be
0476 312 320